torstai 7. marraskuuta 2013

Torstaina piirakkaa

Tänään vietettiin taas synttäreitä: ihana pikku-welshini Viski täytti 2 vuotta! Lahjaksi sankari sai oman sorsan ja jauhelihaa. Voiko koira muuta toivoa?




Tämä(kin) päivä mennyt kovaa vauhtia. Käväisin illalla Aatsingissa tuppervaarakutsuilla (for the first time in my life!). Tällä kertaa jäi shoppailut väliin, tajusin etten oikeastaan tarvitse mitään. Kotia tullessa aloin vääntämään poropiirakkaa. Se otetaan sitten mukaan huomenna kun lähdetään Vaasaan. Ohje on joskus ollut jossain naistenlehdessä, en muista lehden nimeä, olen vain leikannut artikkelin irti ja laittanut reseptikirjaani. Mukailin reseptiä hiukan. Sen verran tohelo olin, että heitin täytteet vuokaan ja uuniin ja vasta hetken päästä tajusin, että muna-maito ja juustoraasteet unohtuivat kokonaan. Ei muuta ku piirakka ulos ja soosit päälle. Lopputulos oli onnistunut!


Savuporopiiras

pohja:
1.5 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl graham vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
1 dl maitoa

täyte:
1 sipuli
½ purjoa
margariinia paistamiseen
n. 200 g savupororouhetta
100 g valkosipulituorejuustoa
½ pkt aurajuustoa
1 suippopaprika

pinnalle:
1 dl maitoa
2 munaa
kourallinen juustoraastetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pohjaa varten sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja margariini ja nypi tasaiseksi seokseksi. Levitä irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Valmista seuraavaksi täyte. Pilko sipulit ja viipaloi purjo. Kuullota pannussa. Lisää poro, tuorejuusto ja aurajuusto. Lopussa lisää vielä pilkottu paprika. Paista hetki pelkkää pohjaa uunissa. Lisää päälle täyte ja kaada päälle muna-maitoseos ja pinnalle vielä juustoraaste. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa. 


Luulenpa, että tähän torstaihin loppuu minun kohdaltani pororuokaviikko. Lähdemme huomenna tosiaan heti töitten jälkeen ajamaan Vaasaan ja viikonloppu kuluu siellä ristiäishumussa ja isänpäivän merkeissä. Jatkossa kyllä tulossa vielä pororeseptejä, varsinkin niitä potkakiekkoja. 

Hauskaa viikonloppua!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti