keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Keskiviikkona sydän palasina

Noniin, pororuokaviikon kolmas päivä. Tämä päivä lankesi M:lle, itse lähdin melkein suoraan töistä ratsastamaan Kemijärvelle. Miettikääpä: kun haluaa käydä tunnin verran ratsastamassa, niin ensin pitää ajaa tunti Kemppaan, sitten laittaa hevonen kuntoon, tunnin ratsastus, hevosen varusteiden purkaminen ja taas tunti Sallaan. Koko hommaan menee siis 4 tuntia! Eipä tule kauheen montaa kertaa arkisin käytyä... Sen takia se sunnuntain tunti on aika hyvä. Tällä viikolla en vaan pääse sunnuntaina tunnille kun lähdemme viikonlopuksi Vaasaan kummitytön ristiäisiin. Jännittää, mikä tulee nimeksi, en ole sen perään kysellyt.

M teki ruoan sillä välin kun olin ratsastamassa. Päivän ruokana oli sydämestä tehty käristys. Kastikkeena (yllätys yllätys) suppilovahverokastike. Ollaan nyt ehkä hieman jumiuduttu tuohon suppikseen. Mutta on se niin hyvää ja mielestäni sopii erittäin hyvin poron kanssa. Sydän pitää joko paistaa nopeasti kuumalla pannulla tai sitten hauduttaa pitkään. Muuten se maksoittuu herkästi. Myös kalvot kannattaa ottaa pois, niin on helpompi syödä. Käristyksen kanssa söimme puikulaperunoita ja vodka-karpalohilloa.



Sydänkäristys suppilovahverokastikkeella

2 kpl poron sydäntä
2-3 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
1/2 pkt Musta Pekka- tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 sipuli
mustapippuria ja suolaa
paistamiseen voita

Valmista kastike ensin. Liota sieniä vedessä puolesta tunnista tuntiin. Kuullota sipuli. Lisää sienet ja Musta Pekka ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Poista sydämestä kalvot. Suikaloi ja paista nopeasti kuumalla pannulla. Kokoa annos.

Vodka-karpalohillo

200 g karpaloita
1/2 dl vettä
1 dl hillosokeria
4 cl vodkaa

Laita karpalot veteen, kiehauta kattilassa. Kun seos kiehuu, lisää hillosokeria ja anna porista pienellä lämmöllä vartin verran. Ota hetkeksi sivuun ja lisää vodka. Anna kiehahtaa ja laita sen jälkeen jäähtymään ja jähmettymään. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti