torstai 14. marraskuuta 2013

Suklaahirviöt

Torstaissa mennään taas. Tämä viikko mennyt flunssaa potiessa. Pikkuhiljaa alan päästä voiton puolelle. Täällä talvi on pysynyt toistaiseksi, hiukka hirvittää kun viikonlopuksi on luvannut plussakeliä taas. Tänään on ollut ihanan kirpakka pakkaskeli, harmitti ihan hulluna töissä katsoa ikkunasta ulos kun aurinko paistoi ja keli oli mitä mainioin. Oon kyllä usein todella kade M:lle kun saa olla ulkohommissa, tämänkin päivän oli ollut metsässä, ilmeisesti porojen perässä. Tosin nyt en ole yhtään kateellinen kun toinen lähti yöksi lumettamaan tunturia. Hyvä pakkasyö tiedossa, joten töitä tehdään ympäri vuorokauden. Täällä oli mukava lämmitellä leivinuunia ja saunoa. Laitettiin myös yöksi jäälyhdyt tekeytymään, toivottavasti kestävät viikonlopun yli sulamatta.

Näillä tytöillä alkoi makeanhammasta kolottamaan ja päätettiin leipoa. Kieli pitkällä katseltiin suklaabrownie-reseptejä. Kaupasta unohtui ostaa osa tarvikkeista ja muutenkin taktiikkaa hiottiin uusiksi, joten lopputuloksena oli jonkinlaisia mutakakkumuffinseja. Tuli aivan törkeen hyviä! Voiko muuta odottaakaan jos taikinaan tulee suklaata, kaakaojauhetta ja muffinsien pohjalle vielä pätkiksiä? Nämä ovat hyvä jälkiruokaidea myöskin: anna hetki jäähtyä paistamisen jälkeen ja kippaa nurinpäin ja tarjoa seurana vaniljajäätelöä. Mmmmmmmmm.


Mutakakkumuffinsit (12 kpl)

n. 100 g tummaa suklaata
150 g leivontamargariinia
2 munaa
2 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
hyppysellinen suolaa
pätkiksiä

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Pilko suklaa paloiksi, laita samaan astiaan paloiksi pilkotun margariinin kanssa. Sulata vesihauteessa. Anna jäähtyä sillä aikaa kun sekoitat muita aineksia. Vaahdota muna ja sokeri toisessa kulhossa. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe sulatetun suklaan ja margariinin seokseen. Sekoita joukkoon myös leivinjauhe, vaniljasokeri, mantelirouhe ja suola. Lopuksi kääntele sekaan muna-sokeri-vaahto. Jaa muffinsivuokiin. Painele vuokiin pätkiksiä. Paista uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.





Sellaista tällä kertaa. Huomenna lähdenkin sitten viikon lomalleni. Ohjelmassa on juhlintaa Oulussa ja sitten ensi viikon alussa siirtyminen Tampereelle ja kavereitten näkeminen! Hauskaa viikonloppua!

1 kommentti: