maanantai 11. marraskuuta 2013

Kummittelua

Viikonloppuna olimme Vaasassa ristiäisissä. Kummityttöni sai ihanan nimen: Martta Meri Helmi! Oli ihana nähdä sukulaisia pitkästä aikaa! Yövyimme mökissä Raippaluodossa vanhempieni ja enoni perheen kanssa, paikalla olivat myös serkkuni ja pikkuveljeni. Toinen veljeni vaimoineen ei päässyt paikalle töiden vuoksi. Martta oli kasvanut kovasti viime näkemästä ja oli jo iso tyttö! Vähän alkuun tyttöä itketti koko ristiäishomma, mutta sitten hän rauhoittui äitinsä sylissä. Minä sain kunnian laulaa Martalle Maan korvessa kulkevi- virren. Lahjaksi kummityttö sai minulta komsiopallon (komsio = perinteinen kehto), jonka uskotaan helisevine renkaineen varjelevan lasta maahisten ja menninkäisten haltuun joutumiselta ja tuovan hyvää onnea.









Eilen ajeltiin takaisin Sallaan ja matka tuntui todella pitkältä ja pieni suru tuli tästä pitkästä välimatkasta Sallan ja perheen välillä. Onneksi minulla on mahdollisuus tehdä 80%:n työaikaa niin pääsen tapaamaan sukulaisia ja kavereita silloin tällöin. Ikävän tajuaa vasta sitten kun tapaa kaikkia. Ensi viikko on lomaviikko ja ohjelmassa on Oulun ja Tampereen kierros!

Tänään on muuten kulunut vuosi siitä, kun tulin Sallaan töihin! Eilen oli nostalgiset fiilikset kun ajoin koiran kanssa melkein vuosi sitten samaa Oulu-Salla -reittiä. Tuolloin tarkoituksena oli viettää täällä 6 viikkoa ja katsoa, viihtyisinkö pohjoisessa sen verran, että olisin seuraavan keväänkin täällä. Olin kyllästynyt Etelä-Suomeen ja päätin vetää villin kortin ja käydä katsomassa, viihtyisinkö Lapissa. Muistan vuoden takaiset fiilikset, päällimmäisenä oli ajatus että olinko ihan hullu kun lähdin Tampereelta ja jätin kaikki kaverit taakseni. Kirosin levotonta luonnettani ja pakkoa saada muutosta elämään. Tämän muutoksen sitten sain! Kohta on kulunut vuosi siitä, kun tapasin M:n ja kaikki heitti kuperkeikkaa. Siitä sitten myöhemmin blogissa muistelmia.

Täällä on täysi talvi jo. Tänään alkoi lumetuksetkin tunturissa. Oli ihana palata tänne talven keskelle! Nyt tarvii vaan parannella tämä nuha niin pääsis korkkaamaan hiihtokauden!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti