perjantai 27. syyskuuta 2013

Puolukkapiirakka

Taas yksi työviikko suoritettuna ja viikonloppu voi alkaa. Olin viime yön päivystämässä Kemijärvellä ja takki on tällä hetkellä aika tyhjä. Tosiaan Sallassa päivystys siirtyy klo 16 arkisin Kemijärvelle, kuten myös viikonloppuisin, joten Sallan lääkäreiden täytyy myös käydä päivystämässä siellä arki-iltoina ja öinä. Näitä vuoroja on onneksi vain yksi kuukaudessa.

Huomenna olisi työpaikan virkistyspäivä Tuntsalla, ohjelmassa mm poroerottelua. Tänään tuntuu siltä, ettei välttämättä jaksa huomenna lähteä, lähinnä sen takia, että flunssaa pukkaa. Toisaalta kyllä houkuttelisi aika paljon. Täytyy nyt tässä iltaa kohti katsoa, kuinka käy.

Tosiaan, poroerottelut ovat alkamassa. Paliskunnat pitävät näinä päivinä kokouksia, milloin hommat aloitetaan. Poromiehet vahtaavat netistä porojen trackereita, että missä tokat liikkuvat. Tämänkin paliskunnan on ilmeisesti määrä alkaa viikonlopun aikana hommiin. Poroja kesätään kasaan helikopterin ja mönkijöiden avulla. Minullekin on luvattu helikopterikyyditys! Saas nähdä, kuinka huono olo siellä tulee kun pienlentokoneessakin oksettaa.

Töissä kyselivät reseptien perään, joten tässäpä viikonlopulle mehevän puolukkapiirakan ohje. Täytyykin siivota loput puolukat (jotka ovat odottaneet putsausta jo 2 viikkoa) ja keitellä hilloja. Ellei ne ole jo ruvenneet käymään, jolloin voin pullottaa ne viininä! Itse tein piirakan silikonivuokaan ja kiepautin siitä tarjoiluvuokaan, että irtoaa paremmin.

Hauskaa viikonloppua!



Puolukkapiirakka:

pohja: 
75 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

täyte:
5-7 dl puolukoita
2 tl perunajauhoja
3 munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1,25 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Valmista pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää muut aineet. Levitä taikina piiraspohjalle (halkaisija 27 cm). Sekoita perunajauhot puolukoiden kanssa. Laita piirakan pohjan päälle. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää loput aineet. Levitä seos puolukoiden päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä ja hyytyä kunnolla ennen tarjoilua. 






2 kommenttia:

  1. hehee, eli tasainen lautanen päälle, nopea kiepautus ylösalaisin ja piirakkavuoka päälle ja taas kiepautus. Kannattaa tehdä vasta kun jäähtynyt ja hyytynyt. Muutamaan kertaan tällä tyylillä levinnyt nätisti ;)

    VastaaPoista