maanantai 9. syyskuuta 2013

Höstmarknader

Kuten jo aiemmin mainitsin, Vaasassa oli viikonloppuna monenlaista tapahtumaa. Torilla oli syysmarkkinat, sisäsatamassa siika- ja silakkamarkkinat ja Stundarsissa sunnuntaina syysmarkkinat.

Lauantaina oltiin siika- ja silakkamarkkinoilla, jossa riitti vipinää ja jonot olivat ajoittain pitkiäkin, kun kansa jonotti kalojaan. Ilmassa tuoksuivat herkulliset savukalojen tuoksut! Siikaa saimmekin sitten illalla maistella,  maukasta oli!

Ihanaa loimulohta, nam!

Väkeä oli runsain mitoin liikenteessä

Pikkupojalle piti saada kalamarkkinoilta grillimakkaraa ;)

Me syötiin muikkusatsit, hyvää oli!

Meripelastusvenekin esitteli toimintaansa
 Sunnuntaina suuntasimme Stundarsiin, joka on ulkoilmamuseo, käsityökeskus ja eräänlainen kulttuurikeskuskin. Siellä oli siis syysmarkkinat ja monenlaisia kojuja, joissa myytiin satokauden tuotteita ja käsitöitä. Mukaan tarttui tuliaisia M:llekin. Lisäksi ostin lampaanvillasta tehtyä lankaa, jos saisi kudottua lämpimät villasukat kun ilmat taas viilenevät. Täällä niinkuin koko Suomessakin on ollut mielettömät kelit! Ja täytyy kyllä mainita, että Stundarsissa kuului joka puolella iloinen suomenruotsi, on niillä kyllä niin paljon kivempaa kuin meillä supisuomalaisilla ;) Alueella myytiin myös Stundars grisar eli aivan todella herkullisia possumunkkeja! Niistä annan täydet pontsit!










Mukaan tarttui pesuharjat


Pikkupojille kohokohta oli vanhojen traktoreiden kunniamarssi

Orkesterin soittama musiikki nostatti markkinatunnelmaa


Traktoreita pääsi myös kokeilemaan


Villalankojen valintaa




Possumunkeille oli jonoa, enkä ihmettele yhtään!




Tämmöistä Vaasassa. Täällä ollaan YLE femmalta seurattu korispelejä ja Suomella on kunnon buumi päällä!! Ahtikin osaa jo laulaa "Susijengi auuu" eli Suomen korisjoukkueen kannustuslaulua. Harmitus on kyllä aika kova kun en päässyt kisoihin lähtemään! Suomi pääsi jatkopeleihin, joten ei muuta kuin tsemppiä tuleviin peleihin!!

Edelleen odotetaan vaavia, toivotaan että ehtii syntyä ennenkuin minun täytyy lähteä kohti pohjoista.

Illalla tuli vielä hyviä uutisia: Sallan kunnanvaltuusto hylkäsi sote- palvelujen ulkoistamisen selkeällä enemmistöllä! Hieno päätös! Nyt meidän pitää alkaa itse toimimaan ja toteuttamaan säästöjä. Tämä nuori kunnanlääkäri on ainakin tarmoa ja intoa täynnä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti