sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ellu-täti ja Ahti leipoo

Ahdin kanssa tehtiin omenamuffinseja. Tuli tosi herkullisia! Alkuperäinen ohje täältä, mutta tässä meidän fiksaamamme. Ohjeessa oli, että tulee 15 kpl, mutta meillä valmiita oli 20-25, ei ehditty laskea kun menekki oli niin nopea.




Ahdin ja Ellun omenamuffinsit

Taikina
125 g voita
1 ½ dl ruokokidesokeria tai tavallista sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl maitoa

Omenatäyte
2-3 omenaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Muruseos
75 g voita
½ dl sokeria
2 dl neljän viljan hiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja

Valmista ensin taikina. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, sekoita lastalla taikinaan. Lisää samalla myös maito. Jaa taikina muotteihin, puoleen väliin asti.  Viipaloi omenat ja pyörittele fariinisokerin ja kanelin kanssa. Painele taikinaan. Muruseosta varten sulata voi ja lisää siihen sokeri, hiutaleet ja vehnäjauhot. Ripottele leivosten päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. 








Vaasassa on viikonlopun aikana riittänyt tapahtumia: Torilla on ollut syysmarkkinat ja sisäsatamassa Siika- ja silakkamarkkinat, joilla käytiin eilen. Tänään käytiin Stundarsin syysmarkkinoilla. Näistä myöhemmin päivitystä. Ei ole vauvasta edelleenkään kuulunut, toivottavasti pian alkaa kuulua jotain! Tunnelma on odottava!


1 kommentti: