tiistai 10. syyskuuta 2013

Lampaan lihaa tilattavissa

Koska niin moni on kysellyt lampaan lihan perään, niin käytän nyt tätä blogia pienenä mainontapaikkana. Eli lampaan lihaa saa ensi viikosta (vko 38) alkaen.

Kaikki teurastettavat lampaat ovat noin puolen vuoden ikäisiä. Lammasta saa tilattua joko kokonaisena tai puolikkaana lampaana. Paino katsotaan ruhopainosta ennen paloittelua, eli kokonainen painaa noin 18 kg ja puolikas noin 9 kg. Kilohinnat ovat kokonaiselle 12 €/kg ja puolikkaalle 12.50 €/kg.

Nämä siis paloitellaan osiin

-paistit viuluina
-toinen lapa pyöreänä, toinen luuttomana
-potkakiekkoja
-kaulakiekkoja
-parikyljyksiä
-sisäfile
-etuselkä
-ribsejä
-jauheliha-aihioita
-sisäselimet (sydän, maksa, munuaiset, kieli)
-keittolihaa

Nämä ovat siis erikseen paloiteltuina ja vakuumiin pakattuina. Lampaiden teurastus ja lihan käsittely tapahtuu ammattilaisten toimesta, elintarvikelainsäädännön mukaan Kemijärven Poroteurastamolla. Lihat myös pakataan siellä.

Lihaa saa tilattua myös muunlaisina paketteina. Hinta sovitaan sitten erikseen. Voit valita haluamiasi paloja esim. 4-5 kg:n paketteina. Hinnat siis paikanpäällä (joko Kemijärven Poroteurastamolta tai Matovaarasta Sallasta), toimitus muille paikkakunnille sovittavissa. Ollaan ainakin lokakuussa tulossa Etelä- Suomeen, jolloin voidaan sopia että tuodaan lihoja pakasteena.

Tilauksia voi laittaa sähköpostitse: markku.aatsinki@sallanlamporo.fi tai soittamalla numeroon 0408232756

Olemme tässä värkänneet Sallan Lamporolle nettisivuja, jotka on tarkoitus julkaista tällä viikolla, jännittävää! Sinne tulee sitten jatkossa tiedot lihatilauksista jne. Poron lihaa saa viikosta 40 alkaen sitten, siitä enemmän sitten nettisivuilla kunhan ne saadaan auki.

Ei muuta kun pakastimet täyteen lihaa!



1 kommentti:

  1. Moi Poromiehen muija! On ollut hauska lukea sun blogia, johon törmäsin sattumalta kesällä. Erityisesti sen vuoksi, että olin Tampereelta Sallassa kesällä 2012 tk-lääkärinä ja sen jälkeen Sallalla on ollut erityinen paikka sydämessä :). Poromiestä sieltä ei tosin sillon mulle onneksi löytynyt ;). Outisen Rastsastuskeskuksella kävin kans kesän ajan ja tykkäsin kovasti. Kirsin kanssa pidetään edelleen yhteyttä ja tilasin siltä taas puolikkaan poronvasan talvea varten. Terkkuja koko terkkarin poppoolle, eipä sitä tiedä vaikka sinne vielä joskus taas eksyisi töihin tai käymään :)!

    Tiia Mönttinen

    VastaaPoista