maanantai 23. syyskuuta 2013

Luostolla

Viikonloppuna olimme Luostolla kollegojen kanssa. Orion järjestää joka vuosi Luoston mökillään Lapin terveyskeskuslääkäreille koulutusviikonlopun. Tämä oli järjestyksessään jo 39. kerta. Minä olin mukana ensimmäistä kertaa. Kollegoja oli saapunut paikalle yli 30 ympäri Lappia. Hassua tässä kokoontumisessa oli, että joukosta 9 oli joko nykyisiä tai entisiä Sallan lääkäreitä!

Sallan entisiä ja nykyisiä lääkäreitä

Lähdimme Luostolle perjantaina töiden jälkeen. Perjantaina ohjelmassa oli ruokailua, saunomista ja luento Lapin sote- suunnitelmista. Meille esiteltiin kaksi sote- mallia, joita on suunniteltu. Toisessa koko lappi muodostaa yhden sote-alueen, jossa Rovaniemi olisi isäntäkaupunki, mutta jokaisesta kunnasta tulisi oma sote-edustajansa. Toisessa mallissa Kemi-Tornio-alue muodostaisi yhden sote-alueen ja loppu Lappi olisi toinen sote-alue. Tässä mallissa Rovaniemellä olisi päätäntäoikeus. Nähtäväksi jää, mihin tässä päädytään. 

Lauantaina luento-ohjelmassa oli aamulla kollegiaalisuus. Tämä herätti paljon keskustelua lääkäreiden välisestä kollegiaalisuudesta, jossa painotettiin, että aina ensimmäisenä pitäisi yrittää keskustella toisen lääkärin kanssa jos tulee erimielisyyksiä. Vaikeita kysymyksiä ovat myös mm kollegan mielenterveys- ja päihdeongelmat ja miten niihin voi puuttua. Iltapäivän luennon aiheen oli ajoterveys, joka oli mielenkiintoinen luento asioista, jotka täytyy huomioida arvioidessa ajoterveyttä. 

Luentojen jälkeen läksimme ulkoilemaan. Tarkoitus oli vähän haukata happea, mutta ajauduimmekin kiipeämään Luosto-tunturin päälle ja se kyllä kannatti! Maisemat olivat huikeita! Minullakin jalka kesti tunturin valloituksen. 





Tunturin päällä oli säätutka

Huipulta näki hyvin Pyhätunturit

Maisemat olivat huikeita







Bongasimme myös poroja



Illan vietossa raikui mm Lapin tango...


...ja Lapin kesä

Viikonlopussa parasta oli tavata eri ikäisiä ja - taustaisia lääkäreitä. Toivotaan, että näitä tapahtumia järjestetään jatkossakin. Lääkärille on kuitenkin tärkeää tavat kollegoja ja jakaa kokemuksiaan. Kiitoksia kaikille hauskasta viikonlopusta! Tästä se taas lähtee: uusi viikko!

P.s. tästä tädistä tuli viime viikolla tuplatäti kun siskoni synnytti maailmaan pikkuprinsessan! En malta odottaa että pääsen näkemään uuden tulokkaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti