tiistai 1. lokakuuta 2013

Ehtoisa emäntä

Skippasin lauantaina työpaikan virkistyspäivän ja jäin kotiin. Tuli ihan tarpeeseen. Flunssa ja päivystysyö väsyttivät, joten oli ihan kiva saada levättyä. Sain myös tehtyä kaikkia kotihommia jotka olivat odottaneet että joku ne tekisi. Kuten esimerkiksi puolukoiden hilloaminen. Täytyy sanoa, että ämpärin pohjimmaiset marjat jo hieman haiskahtivat siltä, että käyminen oli alkanut. Sain keitettyä kattilallisen hilloa ja purkitettua ne. Onpahan sitten käristyksen (ja mustamakkaran?) kanssa hilloa! Vaasasta ostin Stundarsin syysmarkkinoilta tällaisia ihania purkkikoristeita, kyllä kelpaa.




Lisäksi sain ommeltua verhot ja asennettua verhotangot. Ei mennytkään kuin pari kuukautta että saatiin verhot laitettua. Aurinko paistoi lauantaina, mikä olisi normaalisti ihanaa, mutta kun se paistoi suoraan ikkunoista sisään paljastaen ikkunoiden likaisuuden. Eihän sitä sitten voinut jättää noteeraamatta ja pian täällä olikin siivouspsykoosi käynnissä: homma alkoi ikkunanpesulla, jatkui pyykinpesulla ja huipentui siivoukseen. Kyllä oli itseensä tyytyväinen olo jälkeenpäin. Illalla käytiin vielä saunassa, ei tarvinnut paljon unta odotella. 




Sunnuntaina olikin ohjelmassa ulkoilua, hernekeiton keittelyä ja pannukakkua! Tehtiin lisäksi uunipuuroa. Nyt on ihanaa kun lämmitetään kotia leivinuunilla ja uunissa valmistuu helposti ruokia seuraavana päivänäkin. Puiden polton jälkeen uunin lämpötila näytti 275 astetta! Aamullakin lämpötila uunissa oli vielä 150. 

Pannukakku:
4 munaa
1 litra maitoa
4-5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g voita

Riko munat kulhoon, riko vispilällä niiden rakenne. Lisää pari desiä maitoa, jauhot ja suola. Käytä täys- tai kevytmaitoa. Sekoita tasaiseksi, lisää sulatettu voi, lisää loppu maito. Anna jauhojen turvota jonkin aikaa. Laita taikina voidellulle uuninpellille. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. 



Viime viikolla lupauduin tyttöjen pallokerhon vetäjäksi. Kyseessä on siis 6-8- vuotiaille tarkoitettu kerho, jossa leikitään ja harjoitellaan koripallon alkeita. Sallalaiset olivat lukeneet blogiani ja bonganneet että minulla on koripallotaustaa. Uutta vetäjää kaivattiin ja ajatus kuulosti hauskalta, joten lupauduin tehtävään. Olin eilen ensimmäistä kertaa paikalla. Lapsia oli 17! Oli kyllä hauskaa seurata leikkejä ja huomata, että he osasivat jo pompotella palloa hyvin ja syötellä ja korejakin yritettiin heitellä jo! Itsekin pääsin pompottelemaan, ja olipa kivaa pitkästä aikaa. Olen pelannut koripalloa Lahdessa SB- Girlseissä noin 13- vuotiaasta 19- vuotiaaksi asti. Saas nähdä, osaanko ohjata näitä junnuja! Innolla kyllä odotan mitä tuleman pitää! 



Tuntuu hauskalta, että olen tullut Sallaan asti jatkamaan nuoruuteni lajeja eli ratsastusta ja koripalloa (tosin "valmentamisen" muodossa). Olenpa koskenut täällä myös pianooni, jospa senkin harrastuksen herättelisi henkiin?

Tästä se lähtee, lokakuu. Kuukausista todennäköisesti vaikein, jos miettii valon määrää ja päivän lyhenemistä. Aamut alkavat olla jo hieman vaikeita. Olen harkinnut ostavani sellaisen herätysvalon, joka hellävaraisesti herättäisi minut päivään. Katsotaan sitten, auttaako se. Kunpa pian tulisi lumet!

Poroerotukset ovat käynnissä, olisi kiva jos osuisi viikonlopullekin toimintaa, niin pääsisin mukaan ja ottamaan teille kuvia! 





3 kommenttia:

  1. Ihania noi purkit! Nyt kipin kapin Tampereelle mustan ostoon. Ta eikun sähän voisit alkaa kehitteleen poro-mustaa siellä. Saakohan siihen sun yleiskoneeseen makkaranteko-osaa? :D

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä varmaa, että joka kerta kun Tampereella käyn, niin ostan kilon mustaa matkaan ;) Ja siinä lihamyllyssä on makkarantekosysteemit mukana, itseasiassa ollaan jo suunniteltu että kokeillaan joku kerta lammasmakkaran tekoa ;)

    VastaaPoista