Mammalla ollessani käytiin Vierumäellä tanssilavan takana metsässä kuntouttavalla kävelyllä ja saaliina oli kaksi kassillista herkkutatteja! Siitähän tuli oikein sienimania! Sieniä oli niin paljon, että piti ruveta hifistelemään ja ostin kasvi- ja sienikuivaimen. Tätä ei kyllä oma äitini uskoisi ottaen huomioon että en ole aikaisemmin suostunut sieniä syömään! Siinä on jokin juttu, että itse kun menee metsään ja kerää sienet niin ne maistuukin hyviltä! Lisäksi sienten etsiminen on mielestäni hauskaa ja antoisaa. Vielä pitää oppia tunnistamaan sieniä. Hyvä tapa tutustua asiaan on käydä sienessä äitin ja mamman kanssa, he tuntuvat tunnistavan suurimman osan sienistä ja osaavat myös sanoa, mikä sieni on hyvää. Lisäksi hommasin puhelimeeni Sieniopas- applicationin, jolla sienten tunnistaminen on helppoa metsässä.
Karvarouskuja, näistä voi tehdä suolasieniä |
Herkkutatteja löytyi monta kiloa! |
OBH Nordican kuivain kuivaa sienet noin 6 tunnissa |
Jätin sienet mammalle, joka lupasi kuivattaa herkkutatit. Olemme menossa lokakuussa käymään Lahdessa taas ja saadaan sitten sienet mukaan.
Mamma teki omenoista mamman omenaherkkua. Tässä siihen ohje:
Mamman omenaherkku:
6-8 omenaa
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl mantelilastuja
2 tl kanelia
1 rkl fariinisokeria
1-2 dl kinuskikastiketta
Halkaise omenat kahtia. Poista siemenkodat. Laita omenat vuoan pohjalle. Ripottele päälle mantelirouheet ja lastut, fariinisokeri, kaneli ja valuta lopuksi päälle kinuskikastike. Paista 200 asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna hieman vetäytyä ennen tarjoilua. Nauti vaniljajäätelön kanssa.
Voiko makeampaa omenaherkkua olla? |
Ahti halusi leipoa Ellu- tädin kanssa, joten huomenna resepti maan mainioista omenamuffinseista! Kiitos Jossulle ja Harrille omenoista, joita sain käydä hakemassa. Lisäksi kiitos Äidille, kävin hakemassa kasvimaalta punajuuria ja porkkanoita! Nyt on satokauden parhaat tuotteet matkassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti