maanantai 16. syyskuuta 2013

Ruskaa


Vihdoin ehtii päivittämään blogia! Tulin perjantaina takaisin Sallaan. Koti-ikävä oli kova, enkä malttanut jäädä enää pidemmäksi aikaa Vaasaan. Viikon ehdinkin siellä olla. Vaikka Slovenian reissun peruuntuminen harmittikin, niin toisaalta oli ihana viettää aikaa siskon perheen kanssa ja touhuta Ahdin kanssa! Sairauslomakin loppui ja tänään jatkuivat työt. 

Ennen Vaasasta lähtöä kävin vielä magneettikuvauksessa, koska kivut olivat loppuviikosta taas kovempia. Lähinnä halusin varmistua ettei ole mitään löysyyttä lantiossa tai hermovammoja. Sain kuvan vakuutusyhtiön piikkiin. Olipa tapaturma- ja matkavakuutuksesta hyötyä muutenkin koko tässä episodissa: ne korvasivat kaikki sairaanhoitokulut ja Slovenian reissun peruuntumisesta aiheutuneet kulut!

Magneettitutkimus kesti yli puoli tuntia ja siinä piti maata liikkumatta paikoillaan. Helpommin sanottu kuin tehty! Mutta siitä selvittiin kunnialla. Tosin ensin meinasi musiikiksi valikoitua Celine Dionia pan huilu- versiona! Huhhuh, miten niillä semmoinen levy edes on siellä? Onneksi huomattiin ennen kuin tutkimus ehdittiin aloittaa. Sain mukaani samointein radiologin lausunnon, jossa oli kuin olikin lantiossa pieni murtuma. Se ainakin selittää kivut. Tiedosta viisastuneena osasin varoa vähän paremmin viikonlopun aikana lantiota ja levätä aina kun alkoi vähänkä tuntumaan kivut. Koko ajan mennään parempaan suuntaan, ehkä pääsen jo pian uudestaan ratsastamaan?

Viikonloppuna oli aivan ihanat ilmat ja ulkoilimmekin lauantaina ja sunnuntaina. Ohjelmaan kuului puolukoiden keräämistä, makkaran grillailua ja ruskan ihailua! Olen useana syksynä ollut Lapissa vaeltamassa, lähinnä Länsi-Lapissa. Ruska on täällä nyt kauneimmillaan. Aurinkokin paistaa lisäten väriloistoa vielä. Harmitti kyllä kun ei voinut mitään pidempää vaellusta nyt tehdä, mutta onneksi mönkijä tulee apuun siinä vaiheessa kun ei itse pysty kävelemään pitkiä matkoja! Saimme kerättyä sankollisen puolukoita, joista voisi tehdä mehua ja hilloa. Nyt alkaakin kova säilöminen, Lahdesta oli tuliaisena omenia, punajuuria ja porkkanoita ja mammalta vielä herukkamehuja. Ei muuta kuin maakellari täyteen!

Luonnon väriloistoa Matovaaran päältä kuvattuna



Puolukat olivat todella isoja!












Makkarat käytiin paistamassa Aatsinginhaudassa laavulla

Aatsinkijoki

Keväällä syntyneet karitsat ovat jo näin isoja!

Sairauslomallani sain tehtyä kotisivut, käykääpä katsomassa: http://sallanlamporo.fi/. Logon suunnitteli siskoni mies Antti Haavisto ja hänen kaverinsa Tom Båssar muokkasi ne piirretystä kuvasta kotisivuille sopiviksi. Kiitos molemmille kovasti avusta, lopputulokseen ollaan erittäin tyytyväisiä!






1 kommentti:

  1. No hyvä, että säästyis Celine Dionin panhuiluversiolta. Oishan se ollu aivan tuskaa maata vaan paikallaan puol tuntia ku kuitenki ois alkanu menojalka vipattamaan. ;D

    Mä nyt sitte "sun ehdotuksesta" menin se blogin perustamaan. Se jäi silloin jäytämään mieleen ku siitä puhuttiin.
    www.lily.fi/blogit/road-trip-ready
    Käys kattoo!

    -AA

    VastaaPoista