lauantai 24. elokuuta 2013

Viikonvaihdetta...

Eilen käytiin katsomassa lampaita joen varressa. Lampaillakin on sellainen trackeri kaulassa, joita voi seurata sitten netistä missä ne liikkuvat. Yksi trackeri oli ollut paikallaan 3 päivää ja se on yleensä merkki siitä, että lammas on kuollut ja karhulla on juhlat käynnissä. Karhun pyytäminen alkoi tällä viikolla. Itäiselle poronhoitoalueelle on saatu 30 kaatolupaa tänä vuonna. Jännityksellä lähdin mukaan katsomaan raatoja, mutta ei niitä onneksi löytynyt yhtään. Tällä kertaa nämä lampaat olivat säilyneet hengissä. 


Illalla grillasimme lihaa ja grillileipiä. Ennen Tampereelta lähtöämme olimme Satun ja Karin vieraana Petsamossa ja Kari teki näitä herkullisia grillileipiä. Eilen piti sitten soittaa ja kysyä ohje. Helppoa ja hyvää!



Karin grillileivät

2,5 dl maustamatonta jogurttia
1/2 pakettia tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liota hiiva jogurttiin. Lisää suola ja sokerit ja oliiviöljy. Lisää vehnäjauho sekaan vaivaten, kunnes taikina pehmeää ja irtoaa astian reunoista. Anna kohota lämpimässä liinan alla. Tee taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa kiekkoja. Pyörittele palloiksi. Taputtele palloista littanoita ja kauli ohueksi. Päälle voit painella esim oliivin paloja. Paista nopeasti molemmin puolin kuumassa grillissä. 
Me voitelimme kuumat leivät vielä sulatetun margariinin ja valkosipulimurskan seoksella. Nauti lämpimänä!




Petsamossa sain osallistua myös korttipeliin nimeltä tuppi, mitä tuumaa Petsamon porukka, olenko oppinut pelin? 




Tänään on ohjelmassa Tuntsalle meno. Olin kinunnut että oltaisiin yötä siellä, mutta koska metsästyskausi on avattu, niin todennäköisesti kaikki autiotuvat ja laavut ovat miehitettyinä, joten joku toinen kerta sitten. Reissusta sitten lisää seuraavassa päivityksessä. Hauskaa viikonloppua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti