keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mustikkarättänä

Tein tuntsalta kerätyistä mustikoista mustikkakukkoa eli rättänää. Tuoreista mustikoista leivotusta tulee hyvää, mutta kyllä pakastemustikoistakin hyvää saa. Maistuu sadepäivinä.


Mustikkakukko

300 g voita
1 dl sokeria
5 dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 l mustikoita
1 dl perunajauhoja
1,5 dl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää ruisjauhot ja leivinjauhe. Levitä astian pohjalle ja reunoille n 2/3 taikinasta. Sekoita keskenään mustikat, sokerit ja perunajauho. Kumoa pohjan päälle. Taputtele lopusta taikinasta päälle kansi. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä vähän aikaa ja nauti vaniljajäätelön tai - kastikkeen kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti