perjantai 9. elokuuta 2013

Leivontaa ja kodin laittoa

Lomaviikko alkaa lähestyä loppuaan. Oikeastaan odotan jo töiden alkamista, tulisi sitten jonkinlainen rytmi päiviin. Tämä viikko on mennyt tehokkaasti tavaroita laitellessa, nyt alkaa olla valmista. Huomenna ollaan menossa Rovaniemelle shoppailemaan! Aika hurjaa lähteä kaupungille 150 kilometrin päähän kun on tottunut Tampereella siihen, että kaikki kaupat on ihan vieressä. Toisaalta ihan hauskaakin lähteä vähän "isolle kirkolle". Ostoslistalla on ainakin verhotangot, kenkähylly ja uusi pannu mocca masteriin, joka meni rikki siivotessa, kuten myös viinilasi, joten jos sirpaleet tuottaa onnea, niin sitä pitäisi nyt riittää!

Tiina kävi maanantaina moikkaamassa, oli kiva nähdä pitkästä aikaa! Sen kunniaksi tein omenakakun. Vanhempieni luona Etelä-Suomessa oli jo sen verran kypsiä omenoita, että riitti tähän kakkuun. Olen kehitellyt tämän reseptin opiskeluaikoina. Kylkiäisenä kannattaa tarjota vaniljajäätelöä tai -kastiketta!




Omenakakku

3 munaa
2,5 dl sokeria
100 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1,5 dl kermaa / kevytmaitoa
5-6 omenaa
pinnalle sokeria ja kanelia

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja sulatettu voi. Kuori ja lohko 4 omenaa, lisää taikinaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Laita taikina vuokaan. Viipaloi loput omenat, koristele pinta viipaleilla. Sirottele päälle vielä sokeria ja kanelia. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti