maanantai 12. elokuuta 2013

Ensimmäinen päivä kunnanlääkärinä

Takana viikko elämää Sallassa. Vielä ei ole tullut katumuksen tunteita, päinvastoin olo alkaa olla jo aika kotoisa. Nautin täysillä omakotitaloasumisesta! Ihanaa kun pääsee suoraan ovesta pihalle ja ympärillä on metsiä, joissa voi ulkoilla koiran kanssa. Viskikin (koirani) on tykästynyt tähän uuteen elämäämme. Eilen kävimme Vilma-tunturin lähellä katsomassa, löytyisikö sieniä. Tatteja löytyi sen verran, että niistä saatiin tehtyä herkullinen kastike lihan kanssa. Viskikin juoksi onnellisena mönkijän perässä ja nautti elämästä! Harmittaa, kun ei tullut kunnon kameraa mukana, sen verran kaunista oli!






Tänään alkoi työt. Aamulla olo oli virkeä ja oli ihanaa kun työpaikalle päräytti mummopyörällä muutamassa minuutissa! Ei siis enää tarvitse ajaa autolla työmatkoja, odotella liikennevaloissa (joita ei Sallasta löydy ollenkaan) ja etsiä parkkipaikkoja. Katsotaan, miten ihanalta se tuntuu sitten kun on lunta kadut täynnä! Mutta tässä kylän keskustassa asuessa ei varmaan siitäkään suurempaa ongelmaa tule. Työpäivä meni leppoisasti, aamupäiväksi oli varattu perehdytystä, eli paremminkin muistelua, että miten tässä paikassa taas toimittiinkaan. Oli mukava nähdä kaikkia tuttuja ja oli kiva kuulla että on tervetullut. Sallassa on puhuttu, että alkuvuodesta kaikki sote-palvelut ulkoistettaisiin ja henkilökohtaisesti suhtaudun hieman epäilyksellä ulkoistuspuheisiin. Varsinkin kun tällä hetkellä lääkäritilanne on niin hyvä. Mutta en hallitse politiikkaa enkä hallintotaloutta, joten en ehkä pysty kauhean kokonaisvaltaisesti asiaa miettimään. Herkullisia kahvipöytäkeskusteltuja asiasta toki saa. 

Nyt kun koti alkaa olemaan laitettuna, on aika siirtyä pihahommiin. Meillä on täällä alkamassa pihaprojekti, koko piha kaipaa perusteellista kasvonkohotusta. Täytyy ruveta suunnittelemaan hommaa, jos syksyllä saisi kaadettua puita ja laitettua nurmikon ja siirrettyä ruusupensaat. Hyviä ideoita otetaan vastaan, itse en tiedä puutarhanhoidosta juuri mitään. Lähdenkin tästä raivaussahahommiin, kaverini kuolisivat nauruun kun näkisivät minut siinä hommassa!

Ai niin, meinasi unohtua. Ilmoittauduin Outisen ratsastuskeskuksen ratsastustunneille! Aion herätellä vanhan harrastuksen henkiin, jospa joku päivä saisin sen oman hevosen? Kemijärvellä on sopivasti sunnuntaisin täti-ryhmä, joka kuulostaa juuri sopivalta! Tunnit alkavat sunnuntaina, into pinkeenä odotan jo!

3 kommenttia:

  1. Paras aika perustaa ja paikata nurmikkoa on kevät. Tai nyt elokuussa. Perennojen siirtämiseen ja kukkapenkin tekoon on nyt oikein hyvä aika, toki niitä voi siirtää ja istuttaa keväälläkin. Paras aika koivun kaatamiseen on elokuu ja havupuilla myöhään syksyllä tai talvella.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä!! Täytyykin ryhdistäytyä tässä lähiaikoina tuon pihan kanssa... Ei muuta kuin raivaukset käyntiin ;)

    VastaaPoista
  3. Sen verran vielä kysyisin tuosta kukkien (ruusujen) siirrosta että kannattaako ne leikata lyhyeksi ennen maasta kaivamista? Huomaako että olen täysin keltanokka ;)

    VastaaPoista