torstai 8. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka

Tein viime viikolla läksiäispiirakat töihin, 2 mustikkapiirakkaa. Tässä niiden ohje. Alkuperäinen resepti täältä. Silikonivuokaan on helppo tehdä piirakka, kun ei tarvitse voidella vuokaa tms.




Mustikkapiirakka:

Pohja: 

125 g voita (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl kaurahiutaleita

Täyte:

3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Tee ensin pohja: vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sekaan muna. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Levitä voideltuun piirakkavuokaan (28 cm halkaisijaltaan). Laita pohjan päälle mustikat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 35 minuuttia. 

Toisen piirakan tein irtopohjavuokaan, tuli vähän leveämmät reunat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti