torstai 5. joulukuuta 2013

Kalahommia

Tehtiin tänään sushia torstai-illan kunniaks. Edessä itsenäisyyspäiväviikonloppu ja pitkät vapaat! Sushi on kyllä erittäin herkullista ja kivaa näperrettävää. Eilen oli kuusamolainen kirjolohi tarjouksessa ja innostuimme tekemään sushia. Teimme pari maki-rullaa, yhden california- rullan ja muutamat nigirit. Täältä ei yllätys yllätys saa jättikatkaravun pyrstöjä tuoreena, joten kokeilimme pakastinversioita. Täytyy sanoa, että olivat turhan vetisiä. Paistettiin nopsaan pannulla öljyssä ja valkosipulimurskassa jolloin maistuivat vähän paremmalta. Viime kerrasta on jo kulunut vähän aikaa ja piti vähän muistella miten sushit tehtiinkään. Mokasin vähän riisin kanssa, siitä tuli hieman puuromaista, mutta ensi kerralla sitten petrataan. Viinisuositus sushin kanssa: Cono Surin riesling, hyvin toimi. Riisin keitimme pakkauksen ohjeen mukaan, noin 250 g ja lisäsimme keitettyyn riisiin riisiviinietikkaa ja sokeria. Rullien sisälle laitoimme raakaa kirjolohta, avokadoa, kurkkua, ruohosipulia, ravun pyrstöjä, tilliä ja tietenkin wasabi- tahnaa. Ja lohta ei todellakaan tarvittu noin paljon kuin kuvassa, osa syötiin raakana ja osa graavattiin jääkaappiin odottamaan huomista. Nami! 







Hauskaa itsenäisyyspäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oi näyttääpä herkulliselta :p Vinkiksi, että sushiriisi kannattaa keittää vähällä vedellä: vettä 10 % enemmän kuin riisiä (eli esim. 2 dl riisiä kohti 2.2 dl vettä). Parhaan ohjeen sushiriisin (tai ylipäätään japanilaistyylisen riisin ) keittoon oon löytänyt täältä: http://justhungry.com/how-cook-perfect-rice-in-frying-pan-fast-and-foolproof

    SIeltä löytyy myös linkki perus-riisinkeittoon, mutta tuo paistokasarimetodilla saa aivan täydellistä, kuin riisinkeittimellä tehtyä riisiä, suosittelen.

    VastaaPoista
  2. kiitos vinkeistä, täytyykin tutustua noihin ;)

    VastaaPoista