perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulufiiliksiä

Hei taas! Joulusta on selvitty ja on aika päivittää blogia. Ei paljon jaksanut/ viitsinyt olla tietokoneella joulupäivinä, niin ei ole tullut mitään päiviteltyäkään. Joulu oli aikamoinen "urakka". Lähinnä sen takia, että se sisälsi paljon ajamista. Perjantaina lähdin heti töiden jälkeen ajamaan Sallasta kohti Paimelaa, jonne saavuin puolenyön aikaan, 10 tunnin ajon jälkeen! Täytyy sanoa, ettei se tuntunut niin pahalta kuin miltä se kuuulostaa.


Joulu etelässä oli lähestulkoon kesäinen. Pajunkissat kukkivat ja kukkapenkeistä pukkasi uusien kukkien alkuja. Lunta ei ollut kuin jossain paikoissa pieni mätäs. Luonto on aika sekaisin! Oli hieman vaikea päästä joulufiilikseen kun ei ollut lunta.

Päivät menivät Ahdin ja Martan kanssa touhuillessa. Uusin villitys Ahdilla oli iskän karaokevehkeet, joilla laulettiinkin ahkerasti tuiki tuiki tähtöstä. Sitä treenattiin joulupukkia varten, mutta sitten kun itse pukki saapui paikalle, meni vähän pupu pöksyyn.


Ahdin kanssa koristeltiin kuusi aatonaattona


Meillä jouluaaton perinteisiin kuuluu haudoilla käynti mamman kanssa aamupäivästä. Aiemmin olemme käyneet mamman vanhempien haudoilla Iitin hautausmaalla, mutta tänä vuonna kävimme vain ukin haudalla Hollolan kirkolla. Ensimmäinen joulu ilman Ukkia oli henkisesti raskasta ja nämä juhlapyhät saivat taas ikävän pintaan. Ukin muistolaatta on siis uurnalehdolla, jonne oli tuotu paljon kynttilöitä. 




Jouluaattoa vietimme mamman luona Kukkilassa. Kävimme Ahdin kanssa paria päivää aiemmin koristelemassa mammalle kuusi valmiiksi. Jouluaattona paikalla oli meidän perheen lisäksi äidin veljen perhe lapsineen. Jouluruoat maistuivat ähkyyn saakka ja sen jälkeen porukka vetikin perinteisen joulusiestan. Pukki tuli illansuussa ja taisivat nuorimmat lapset olla ne kilteimmät lahjamääristä päätellen? Meille pukki toi Pentikin Saaga-astioita, niitä porokuvioisia.


 


Lopulta illan odotetuin vieras saapui!


Pukin pikku apuri jakamassa lahjoja



Martalle pukki toi Minni Hiiri- pehmolelun, jolle Martta kikatteli vaikka kuinka kauan

Uutta lentokonetta piti heti päästä kasaamaan. Kone oli kuulemma lähdössä Thaimaahan

Paljon toivottu lahja: legobetoniauto


Jäin mamman luokse yöksi aaton jälkeen ja joulupäivän aamuna lähdin ajamaan puoli seitsemältä Sallaan. Olin Sallassa perillä iltapäivällä ja kävimme vielä anoppilassa jouluaterialla. Olipa pukki sinnekin jättänyt paketin! Ja täällä oli minullekin pukki tuonut oman kelkan!


Eilinen tapaninpäivä meni lorvaillessa M:n kanssa. Käytiin myös Keloilla ruokkimassa porot. Illalla käytiin hakemassa Akkavaarasta pizzat ja katsottiin leffoja. Katsottiin Jens Lapiduksen Rahalla saa- trilogian toinen ja kolmas osa, oli kyllä erittäin hyvät leffat! Kyllä ruotsalaiset osaa tehdä leffoja!

Sellainen joulu takana. Ensi vuonna olisi kyllä toiveena että voitaisiin viettää joulu yhdessä! Ehdottelinkin porukoille että tulisivat ensi vuonna Sallaan viettämään joulua, ainakin olisi lumitakuu!

Nyt aletaan odottaa uutta vuotta, kaksi ystäväpariskuntaa tulee meille kyläilemään eli hauskaa tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti