maanantai 16. joulukuuta 2013

Glögiuunijuustokakku

Pitkästä aikaa blogin päivitystä taas. Viime viikko meni niinkuin kaikki muutkin viikot, eli ei mitään ihmeitä. Olemme laskeutuneet kaamokseen (vaikkei täällä vissiin ole niin tiukka aika kuin pohjoisemmassa) ja päivän pituus lyhenee vaan. Kohta ollaan ilmeisesti siinä pimeimmässä ajassa? Olo on koko ajan väsynyt ja tuntuu ettei töiden päälle jaksa tehä muuta kuin ulkoilla koiran kanssa. Onneksi ensi viikko on lomaa ja joulun viettoa! Mutta täytyy sanoa että tämä joulukuu on henkilökohtaisesti helpompi kuin marraskuu. Nyt on sentäs lunta ja ihania pakkasia. Lämpötilat vaan vaihtelevat kovasti, enimmillään täällä oli pakkasta -31 ja 24 tunnin kuluttua +5. Aikamoista! Kovien pakkasten aikaan ulkona on kaunista ja iltaisin on ollut komeitä tähtitaivaita ja revontulia. Melkoista herkkua etelän likalle!

Viikonloppuna kävin Kuusamossa viettämässä tyttöjen pikkujouluja. Oli kyllä hurjan hauskaa, käytiin Pisteessä tanssimassa ja sattumalta törmättiin lääkistuttuihin! Eilen olo ei ollutkaan sitten mikään maailman helpoin. Jospa pikkujoulut oli tässä?

Tänään oli töissä joulunyyttärit eli jokainen toi jotain syötävää. En saanut kuvaa kaikista herkuista kun töitäkin piti tehdä välillä, mutta oli joululaatikoita, kaloja, kinkkukin, kakkuja yms. Olipa vaikea vääntäytyä pitämään vastaanottoa herkkupöydän ääreltä. Tässä kuvia muutamasta lempparista eli jonkinlainen silakkamousse (täytyy selvittää ohje ja tekijä), aivan mielettömän hyvää! Lisäksi Kirsin lohitörstetti (ohjetta kehiin!) ja poromousse olivat ihania. Nämä erilaiset mössöt ja mousset on kyllä meikäläisen lemppareita!





Itse tein pöytään glögiuunijuustokakun. Ohje on Kotivinkin sivuilta. En oikeen saanut mitään herkullisen näköistä kuvaa otettua, mutta maku oli kyllä onnistunut. Etenkin tuo glögisiirappi oli herkkua! Kotivinkin ohjeesta poiketen laitoin siirappiin vähän Maizenaa sakeuttamaan kastiketta. Kakku on erittäin helppo tehdä, ei mikään laihduttajan unelma!


Eikö ole houkuttelevan näköinen?

Glögiuunijuustokakku

pohja:
200 g pipareita
200 g kaurakeksejä
200 g voita

täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
25 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl maizenaa
1 dl glögitiivistettä

glögisiirappi:
1 dl sokeria
1 dl glögitiivistettä
1 rkl Maizenaa

Pohjaa varten sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita voihin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat. Levitä keksi-voi-seos pohjalle ja reunoille (tulee aika paksu). Laita jääkaappiin viilentymään täytteen valmistuksen ajan. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita seos vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia, jonka jälkeen sammuta uuni ja anna olla jälkilämmössä 30 minuuttia. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä rauhassa (yön yli). Siirappia varten kuumetta glögitiiviste ja sokeri kattilassa. Anna kiehua pienellä poreilulla 15 minuutin ajan. Tässä vaiheessa lisäsin Maizenaa. Ota sivuun ja anna jäähtyä. Tarjoile kakun kanssa. 

Tänään on ohjelmassa 2014 seinäkalenterin täyttämistä. Eikö olekin jännittävää? Tässä talossa ei ennen minun tuloani ollut kalenteria käytössä ja edelleenkin M on huvittunut addiktiostani merkata kaikki menot ja tapahtumat ylös. Pakko sitä vaan jonkin on olla perillä aikatauluista ja menoista. Sitä paitsi nyt kalenteriin sai merkata alkukevään Aasian reissun! Ostin viime Tampereen reissultani tämän ihanan Muumi-kalenterin. 



Viikonlopun aikana selvisi, että joudutaan viettämään joulua M:n kanssa erillään. Hänellä on töitä joulua edeltävät päivät, joten joudun lähtemään Paimelaan yksin. Melkoinen suru tästä asiasta. Täytyy katsoa, ehtisikö takaisin sitten joulupäiväksi, niin voitaisiin silloin viettää joulua. Harmittaa aivan todella paljon, mutta ei mahda mitään. Eniten ottaa päähän lähteä yksin ajamaan Salla-Paimela- väliä. Toivottavasti ensi vuonna voidaan olla yhdessä. M miettii päänsä puhki joululahjaa minulle, mutta tässä ainut toive: 


Ihanaa joulun odotusta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti