keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Haudutetut poron potkakiekot

 Eilen tein ekaa kertaa poron potkakiekoista ruokaa. Moni on kehunut näitä potkakiekkoja, joten pitihän se itsekin päästä testaamaan. Täytyy sanoa, että ennen Sallaan muuttoa ja tähän lihatalouteen tutustumista, en osannut itse tehdä oikein mitään muuta liharuokia kuin kanasta ja jauhelihasta. Moni turhaan vierastaa "oikeasta" lihasta ruoanlaittoa, tämähän on ihan helppoa! Paitsi etten edelleenkään osaa paistaa pihvejä. Ne jää M:n vastuulle.

Nämä potkakiekot olivat raavaan poron, joten haudutusaika oli pitkä, about 5 tuntia. Vasan potkat valmistuvat nopeammin, noin 3-4 tunnin haudutuksella. Kiekkoja saa hauduttaa niin pitkään, että liha murenee luista. Ja täytyy sanoa, etten aikaisemmin ollut myöskään imeskellyt luuydintä, vitsit että oli hyvää! Pitää joku kerta kokeilla samaa ruokaa lampaasta.


Haudutetut potkakiekot

1-1.5 kg poron potkakiekkoja
oliiviöljyä ja voita paistamiseen
1 iso sipuli
valkosipulia
1 prk tomaattimurskaa
kourallinen halkaistuja luumutomaatteja
1 dl punaviiniä
timjami
meiramia
suolaa
pippuria
muutama laakerinlehti

Poista isoimmat kalvot kiekoista, loppuihin tein viillot parin sentin välein, ettei paistaessa mene rullalle. Kuumenna kasarissa öljy ja voi, paista nopeasti kiekkojen pinnat kiinni kovalla lämmöllä. Käytin lihat kahdessa erässä. Ota lihat sivuun. Lohko sipuli ja murskaa valkosipulit. Paahda hetki kasarissa. Lisää lihat, tomaattimurska, halkaistus tomaatit, punaviini ja mausteet. Anna hautua joko liedellä pienellä lämmöllä kannen alla tai sitten uunissa noin 150 asteessa muutama tunti. Sekoittele välillä. Anna vetäytyä hetki ja nauti!



2 kommenttia:

  1. Hyvää tuli...lisäsin pari reilua ruokalusikkaa maustamatonta Valion tuorejuustoa ennen ruokailua, ja sopi hyvin. Kiitos hyvästä ohjeesta.
    T: etelässä asuva, Lapissa syntynyt mummeli

    VastaaPoista
  2. Tämä on paras ohje jonka olen löytänyt.Kiitos ja Hyvää Joulua!

    VastaaPoista