maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kohti hiihtokuntoa?

Hei taas! Viikko taas pyörähtänyt ympäri ja uusi aluillaan. Viikonloppuna käytiin hiihtämässä Ruuhitunturin kierros eli about 20 km. Aika rohkea aloitus ottaen huomioon että kyseessä oli eka hiihto loman jälkeen. Lisäksi aika nopeaa kävi ilmi, että sukset olisi kannattanut huoltaa ennen reissua! En oikein osaa tätä suunnitelmallisuutta tuossa hiihtämisessäkään, jotenkin ajattelin että on vuosi sitten huollettu joten ei sitä vielä tartte näin "nopsaa" huoltaa. Kyllä kostautui ylämäissä! Ilma oli pilvinen, mikä oli aika harmi, ei näkynyt pitkälle, kaikki ovat kovasti kehuneet tätä reittiä että on kauniita maisemia. Lähdettiin Poropuistosta ja puolivälissä kierrosta oli Ruuhitunturilla kahvila, jossa pidettiin kunnon tauko. Grillattiin makkaraa ja juotiin munkkikahvit, joiden voimalla jaksoi lasketella mäet alas. Täytyy kyllä vähän antaa risuja Sallan latuhuollolle: lunta oli tullut edellisiltana ja ladut olivat huonossa kunnossa. Lisäksi paikka paikoin keskellä latua (luistelualueella) oli ajettu moottorikelkoilla. Toisaalta suurin syy siihen, ettei ihan kulkenut, oli oma huono kunto... Tästä se lähtee, tavoitteena viinakauppahiihto, joka järjestetään maaliskuun viimeinen viikonloppu. Siinä siis hiihdetään Saijan kylästä Sallan Alkoon, matkaa noin 40 km. Saas nähä, saanko hiihdettyä kilometrejä alle että uskaltais lähtee koittaa tuota.










Veljeni tuli kaverinsa kanssa kyläilemään meille viikonlopun yli. Pojat ovat käyneet ahkerasti kelkkailemassa ja lauantaina käytiin porukalla Papana-pubissa ulkoilemassa. Olipa kiva pitkästä aikaa käydä ulkona! Eilen oli aivan upea ilma, aurinkokin paistoi pitkästä aikaa! Minäkin lähdin poroja ja lampaita ruokkimaan ja samalla pääsi kelkkailemaankin.

kuivalihat on ripustettu kuivumaan




P.s. uuden vuoden lupaukseni oli olla karkkilakossa tammikuu, olinkin tammi- ja helmikuun!!! Oonko vähän ylpeä itsestäni ;) Tästä lähin homma jatkuu karkkipäivällä, joka on lauantaisin. Jospa karkin syönti pysyisi kurissa?

pp.s. kävin leikkauttamassa otsatukan, eikö tullutkin kiva?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti