Avokadopasta (neljälle)
n. 400 g täysjyväspaghettia
suolaa reilusti keitinveteen
3 valkosipulinkynttä
1/2 tl chiliä
1 lime
5-6 avokadoa
2 dl parmesan- juustoraastettuna
7-8 tuoretta basilikan lehteä
suolaa
pippuria
loraus oliiviöljyä
Laita spaghetit kiehumaan reilusti suolattuun keitinveteen. Tee sillä välin kastike toiseen astiaan: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta osa limen kuoresta ja purista limesta mehu. Halkaise avokadot, poista kivet. Kaiva lusikalla hedelmäliha. Laita nämä ainekset astiaan ja soseuta haarukalla tai survimella. Lisää raastettu juusto, suola ja pippuri ja oliiviöljy. Lisää spaghetin keitinvedestä 1-2 dl nestettä kastikkeeseen. Valuta kypsät spaghetit, huuhtaise kylmällä vedellä ja sekoita kastike spaghettien joukkoon. Raasta päälle parmesan- juustoa. Bon appetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti