tiistai 4. maaliskuuta 2014

Avokadopasta á la Poromiehen muija

Tänään oli taas sellainen päivä, kun sohva veti puoleensa töitten jälkeen. Eikä yhtään huvittanut alkaa tekemään ruokaa ja mietin, miten saisi kaikkein nopeiten ja helpoiten tehtyä safkaa. Pikatsekkaus keittiöön ja huomasin, että avokadoja oli pussillinen kypsymässä. Päätin tehdä the avokadopastaa eli sitä kuuluisaa avokadopastaa, joka sai koko Suomen sekaisin viime vuonna ja jonka takia useammasta kaupasta avokadot loppuivat kesken. On kyllä hassua, miten isoksi ilmiöksi juuri tämä pasta nousi. Alkuperäinen resepti löytyy Safkaa -blogista. Tein pieniä omia muutoksia, mm laitoin useamman avokadon kuin ohjeessa ja vain yhtä juustoa. Ja tietenkin enemmän valkosipulia. Lisäksi keitin pienemmän määrän spaghettia kuin ohjeessa. Mielestäni pastassa pitää olla tarpeeksi sitä kastiketta eikä vain kuivaa spaghettia. Joka tapauksessa, tässä minun hieman muunneltu reseptini:


Avokadopasta (neljälle)

n. 400 g täysjyväspaghettia
suolaa reilusti keitinveteen

3 valkosipulinkynttä
1/2 tl chiliä
1 lime
5-6 avokadoa
2 dl parmesan- juustoraastettuna
7-8 tuoretta basilikan lehteä
suolaa
pippuria
loraus oliiviöljyä

Laita spaghetit kiehumaan reilusti suolattuun keitinveteen. Tee sillä välin kastike toiseen astiaan: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta osa limen kuoresta ja purista limesta mehu. Halkaise avokadot, poista kivet. Kaiva lusikalla hedelmäliha. Laita nämä ainekset astiaan ja soseuta haarukalla tai survimella. Lisää raastettu juusto, suola ja pippuri ja oliiviöljy. Lisää spaghetin keitinvedestä 1-2 dl nestettä kastikkeeseen. Valuta kypsät spaghetit, huuhtaise kylmällä vedellä ja sekoita kastike spaghettien joukkoon. Raasta päälle parmesan- juustoa. Bon appetit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti