sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Tampereen Lääkäripäivät

Terveisiä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tampereen reissu alkaa olemaan takanapäin ja odottelen täällä lentoa Kuusamoon ja siitä sitten bussilla Sallaan. Mielettömän kiva reissu takana! Oli aivan ihana nähdä Tampereen kavereitani. Kolme päivää oltiin Rean kanssa Tampereen Lääkäripäivillä. Oli virkistävää osallistua luennoille ja päivittää tietojaan. Erityisen paljon olin odottanut geriatrisia luentoja, enkä joutunut pettymään! Aiheena oli mm. vanhuspotilas päivystyksessä ja saattohoito. Saattohoito- päivästä olin odottanut Terho-kodin lääkäri Juha Hännisen luentoa, mutta hän oli valitettavasti joutunut perumaan tulonsa. 

Sen sijaan oli tärkeää kuulla elämän loppuvaiheen hoidosta, hoitotahdosta ja hoitolinjauksista. Lisäksi sairaalapastori piti luennon omasta työstään hoitokodissa ja tämä oli erittäin virkistävä näkökulma. Siitä, kuinka tärkeää on huomioida myös omaiset saattohoidossa. Pastori kertoi myös minkälaisia ajatuksia ja kysymyksiä kuolevilla on. Tämä herätti paljon ajatuksia siitä, että kannattaa elää elämä siten, ettei sitten lopussa tarvitsisi painia vaikeiden kysymysten kanssa. Luulenpa, että teen oman päivityksen jossain vaiheessa näistä asioista.

Oltiin Lääkäripäivien aikaan Rean kanssa hotelli Tammerissa yötä. Aivan upea vanha hotelli keskellä Tamperetta! Hotelli oli tyylikäs ja etenkin aamupala ihana! 



Näkymät torstaina hotellin ikkunasta

Lääkäripäivät pidettiin Tampere-talossa

 Käytiin Ramin ja Maarian kanssa Inezissä syömässä tapaksia


Torstaina iltajuhlassa esiintyi suosikkini: Jenni Vartiainen!


Tammer-koskea



Tammerin sisältä 


Tammerkoskella hotelli Tammerin kohdalla on lemmenlukkoja kiinnitettynä aitaan. Hotellista pystyi ostamaan oman lukon. Siihen kaiverretaan rakastavaisten nimi, lukko kiinnitetään aitaan ja avain heitetään koskeen. 

Perjantaina käytiin Elinan kanssa Marusekissa, minun ehdottomasti lempiravintolani Tampereella! Ihanaa sushia taas kerran! 

Viikonloppuna olin yötä Saaran luona, käytiin ulkoilemassa ja shoppailemassa. Oli ihana kierrellä kaupungilla ja käydä kaupoissa. Aivan kuin ei olisi pitkään aikoihin päässyt shoppailemaan. Tajusin Tampereella, että minulla oli ollut ikävä tätä kaupunkia! Oli ihanaa kun niin moni ystävä järjesti aikataulunsa siten, että ehdittiin nähdä ja päivittää kuulumiset! Taas jaksaa kohti kevättä! Keväästä puheenollen: tämä oli tilanne Tampereella, taitaa talvi olla jo ohi?





Eilen illalla oltiin Satun ja Karin luona Petsamossa, jossa päästiin saunomaan ja nauttimaan Karin kokkitaidoista! Alkuruokana oli maa-artisokkakeitto (johon täytyy kysyä resepti) ja pääruokana siikaa papupedillä. Nam nam





Näihin tunnelmiin. Boarding alkaa pian, kohti kotia siis. Koti-ikävä on kova ja on ihana päästä omaan sänkyyn nukkumaan. Kiitos kaikille ihanille ystävilleni, joita näin Tampereella: olette rakkaita! Oli ihana nähdä ja toivottavasti nähdään taas pian! Tervetuloa Sallaan kyläilemään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti