torstai 3. lokakuuta 2013

Tula tullallaa, posket pullalla, on sillä pojan kullalla!

Huomenna on Suomen korvapuustipäivä, jonka kunniaksi päätin leipoa korvapuusteja! Olen viimeksi tehnyt näitä varmaan kotona asuessani. Lähti homma taas kerran hanskasta, kun tein taikinan Kinuskikissan pullataikinan ohjeella. Näppäränä likkana tein taikinan tuplana. Meinasi Kenwoodin yleiskonekin joutua koville taikinaa vaivatessaan. Aina sanotaan, että pullataikina pitäis vaivata käsin, mutta minä siitä viis veisasin! Sitä varten koneet on keksitty, että pääsis vähän helpommalla. Ja aivan käypä taikina tuli. Mutta sitä tuli vaan ihan älytön määrä, pullia tuli yhteensä 50 kappaletta! Eipähän tartte vähään aikaa leipoa. Huomenna saavat terkkarissa pullaa. Korvapuustien ohje löytyi myöskin Kinuskikissan sivuilta. Tässä ohje, laitoin nyt puolet siitä mitä tein eli tästä tulee about 25 pullaa:


Korvapuustit:

Taikina:
0,5 l kevytmaitoa
1 paketti tuorehiivaa
2 dl sokeria
1,5 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte:
125 g voita
2 dl fariinisokeria
kanelia
1 dl mantelijauhetta

Päälle:
1 muna
raesokeria

Tee ensin taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Hajota sekaan hiiva. Sekoita puulastalla tai yleiskoneella pienellä vaihteella. Lisää sokeri, kardemumma, suola, muna ja n. 11 dl jauhoja sekoittaen. Lisää sulatettu voi. Tämän jälkeen vaivaa mukaan loput jauhoista. Kohota liinan alla lämpimässä noin tunnin verran (itse laitan yleensä pesualtaan pohjalle lämmintä/kuumaa vettä ja annan astian olla siinä). 

Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois. Kauli noin 30x40 levyiseksi levyksi jauhotetulla alustalla. Pehmennä voita hieman mikrossa. Levitä veitsellä voi pohjan päälle. Ripottele päälle fariinisokeri ja sen päälle kaneli (molempia saa ollaa reippaasti). Lopuksi ripottele päälle vielä mantelijauhe. Rullaa taikina tiukaksi rullaksi ja leikkaa viistoja paloja. Anna kohota liinan alla vielä 10 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. 





Miksei kokkiohjelmissa keittiö näytä koskaan tältä?
Tontilla puiden raivaustyö jatkuu. Kirsi kuuli kuusten kaatosuunnitelmasta ja suunnitteli kahlitsevansa itsensä niihin kiinni. Nyt Kirsi on porohommissa pohjoisessa, joten puut on kaadettu. Olen pahoillani, Kirsi. Tuleva nurmikko voitti, minä hävisin kompromississa tällä kertaa. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti