lauantai 5. lokakuuta 2013

Turvetta ja hyvää oloa

Taas yksi työviikko takana. Aika kuluu täällä kyllä nopsaa. Viikko viikolta viihdyn paremmin ja alan kiintymään Sallaan ja sallalaisiin. Täytyy kehua näitä ihmisiä, minut on otettu hyvin vastaan ja on ihana huomata, miten iloisia potilaat ovat kun olen tullut tänne vakituiseksi lääkäriksi. Kiitos kaikista kannustavista sanoista joita olen teiltä saanut!

Kävin eilen työpäivän jälkeen Hoitohuone Siekassa turvehoitohieronnassa. Onpa kiva, kun Sallassakin on tällaisia palveluita käytössä! Joudun tekemään paljon töitä tietokoneen parissa ja hartiat on usein jumissa ja päätä särkee. Varasin ajan keskiviikkona ja pääsin heti perjantaina hoitoon. Lämmin turve siis levitettiin selkää ja hartioille, turve oli vähän päälle 40 asteista. Olipa mukavan tuntuista kun se levitettiin. Turpeen päälle laitettiin elmukelmu -tyylinen peittely että lämpö pysyy. Samalla kun turve sai vaikuttaa, Outi hieroi käsivarret ja kämmenet. Tämän jälkeen turve puhdistettiin pois ja sain perusteellisen yläselän ja niska-hartiaseudun hieronnan. Kylläpä lihasmöykyt sulivat ja olo oli rentoutunut loppupäivän. Seuraavalla kerralla haluan kokeilla kuumakivihierontaa, olen ainakin muualla tykännyt kovasti siitä. Toivottavasti Siekassa riittää kävijöitä, että tämä palvelu säilyisi kylällä.





Tilat olivat tyylikkäät ja taustalla soi rauhallinen musiikki

Nyt on porohommat kuumimmillaan ja poromies painaa pitkää päivää ja kotiutuu usein vasta illalla. Tosin viime päivinä M on päässyt vähän aikaisemmin kotiin. Päivät ovat pitkiä ja mies illalla väsynyt. Toisaalta on ollut hyvä itsekin käydä ajoissa nukkumaan, olen itsekin jaksanut töissä ihan eri tavalla kun on hyvät yöunet alla. Huomenna pääsen seuraamaan erotuksia, työkavereistakin kaksi aikoo tulla mukaan.

Ensi viikolla Sallassa on Ei tapahdu mitään -viikko. Mahtavaa että asiaa voidaan oikein mainostaa erikseen. Sivuilta löytyy valmistautumisohjeet, miten laskeudut tähän viikkoon. Tässä parhaita paloja:

"- Teippaa ikkunat mustalla jätesäkillä, sammuta valot ja tee päiväkävely kiertämällä ympyrää olohuoneessa ollessasi yksin kotona. Totut pikkuhiljaa pohjoisen kaamokseen ja siihen, että ketään ei tule päiväkausiin vastaan."

"- Käväise huviksesi työvoimatoimiston nettisivuilla ja kokeile hakea avoimia työpaikkoja koulutuksesi ja Salla – hakusanojen perusteella. Ei tarvitse jännittää haun tuloksellisuutta."

Harmi, kun täytyy kuitenkin käydä töissä ensi viikolla. Mutta kyllä kylillä on tällä hetkellä hiljaista, kun kaikki ovat painuneet metsään lintujen, hirvien tai porojen perässä. Tai sitten muuten vain eräilemään. Ei ole kaukaa haettu tuo teemaviikko siis. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti