maanantai 19. toukokuuta 2014

Huh hellettä

Terveisiä Tampereelta! Tänne on tullut kesä täydellä tohinalla! Olo oli kyllä niin nostalginen kun eilen aamulla juna saapui Tampereelle tuttuihin maisemiin. Onneksi ehtii olemaan nyt monta päivää täällä. Lämpö yllätti sallalaisen. Tänään täytyy lähteä mekko-ostoksille, kun en oikeasti uskonut että täällä olisi näin lämmintä!! Eilen oltiin sienimetsässä ja löytyipä jonkin verran korvasieniä (joista illalla tehtiin ihanaa korvasienirisottoa)! Minulla meni aika ihaillessa ketunleivän kukkia, sinivuokkoja, koivujen vihreitä lehtiä ja ihan vain nauttiessa lämmöstä. Tässä kesäisiä kuvia Tampereelta. Tämä päivä jatkuu kaupungilla kierrellessä ja illalla olisi tarkoitus mennä iltarasteille ja käymään terassilla. Tämä onkin hauskempaa kuin ulkomailla lomailu!


Eilen nautittiin aamupala ulkona, ihanaa!

lemmikkejä ja vuohenputken lehtiä




Hitsi että oli hienot maisemat!

Tässä meidän korvasienisaaliimme

Illalla Kari teki piirakan metsästä keräämistämme vuohenputkista, perässä vielä ohje siihen. Mainio tapa käyttää ruoanlaitossa "rikkaruohoja""! Piirakka oli erittäin maukasta etenkin vihersalaatin kera nautittuna. Yksi hyvä muunnos olisi käyttää feta-juuston sijasta vuohenjuustoa, nam!


Vuohenputkipiirakka

1 paketti Myllyn Paras ruis-kaura piirakkataikinaa
1 sipuli silputtuna
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
vuohenputkia
2 kananmunaa
n. 100 g juustoraastetta
150 g salaattijuustokuutioita
mustapippuria
oreganoa
kirsikkatomaatteja
pintaan parmesan-juustoraastetta

Nosta piirakkataikina sulamaan. Levitä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuullota hetki sipuleita ja valkosipulia. Lisää vuohenputket ja paista hetki. Laita piirakkapohjan päälle ainekset. Sekoita kananmuna ja juustoraaste ja salaattijuustokuutiot ja mausteet ja laita seoksen päälle vuokaan.Laita päälle halkaistut kirsikkatomaatit ja raasta päälle parmesan- juusto. Paista 175- asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti