lauantai 15. helmikuuta 2014

Lomaltapaluuta

Heippa taas pitkästä aikaa! Reissu on takana ja on aika lopettaa blogihiljaisuus! Ennen reissua mietin että ottaisin läppärin mukaan reissuun että saisin päivitettyä blogia mutta muutin lopulta mieleni. Ja päätös oli kyllä ihan hyvä, olisi tuottanut aivan liikaa stressiä alkaa kirjoittamaan päivityksiä reissun päältä, enkä kyllä varmaan olisi saanut edes aikaiseksi moista.

Ihana reissu takana! 3 viikkoa meni aivan liian nopeaan. Meillä matkasuunnitelmat muuttuivat heti alkupäivinä. Pohjois-Thaimaan ja Laosin seikkailut saivat jäädä kun päätettiin vaan rentoilla rannoilla. Olimme siis vajaan viikon Pattayan lähistöllä (uskokaa tai älkää, suostuin tähän vaihtoehtoon!), sen jälkeen olimme viikon Koh Phanganin saarella Keski-Thaimaan korkeudella ja lopuksi vielä 5 päivää Hanoissa, josta oli paluulento Hong Kongin kautta Helsinkiin.

Kaikki nämä paikat olivat vähän erilaisia. Pattaya oli melkoinen viihdekeskus! Walking streetin ladyboyt ovat jo itsessään näkemisen arvoiset! Muuten en oikein tahtonut löytää Pattayasta mitään positiivista. Olimme Jomtien Beachilla, jonka kerrottiin olevan rauhallisempaa aluetta, mutta ranta oli kyllä mielestäni aika surkea. Aivan täynnä venäläisiä turisteja, rantatuolit kylki kyljessä kolmessa rivissä siten, että varsinaista vapaata rantahiekkaa oli vaikea löytää.




Muutaman yön jälkeen menimme pariksi yöksi Pattayan edustalla olevalle Koh Larnin saarelle, jota kehuttiin rauhallisemmaksi. Sekin oli aivan täynnä venäläisiä!! Lisäksi M sairastui siellä vatsatautiin. Koh Larnilla alettiin miettiä että skipattaisiin pohjoisen reissu. Siltä istumalta varattiin loppulomalle lento Bangkokista Hanoihin (josta oli siis paluulento Suomeen) ja alettiin suunnitella menoa Koh Phanganille. Siellä asuu siis M:n kaveri, ja minunkin hyvä ystäväni oli tulossa sinne muutaman päivän päästä, joten seuraava kohde oli selvä! Ajatuksena oli myös käydä Koh Taolla, mutta minuun siirtynyt vatsatauti muutti taas suunnitelmia ja jouduimme olemaan pari yötä enemmän Pattayalla.






Vatsataudin rauhoituttua päätettiin mennä suoraan Koh Phanganille ja olla siellä Hanoihin siirtymiseen asti. Koh Phanganin saari oli rento saari, jossa pääsin snorklaamaan, löhöämään rannalla ja paljon myös ajeltiin päivisin skootterilla saarta ympäri. Phanganilla olisi voinut viettää vaikka koko loman, sen verran ihanaa oli!












Phanganilta siirryttiin lopulta Hanoihin ja huomattiin katsoa sääennuste vasta juuri ennen lentokoneen boardingia. Itku meinasi tulla, kun kaikille päiville luvattiin 12 astetta lämmintä ja vesisadetta! Meinattiin jo jäädä pois koneesta mutta ei oikein ollut vaihtoehtoja kun paluulento oli joka tapauksessa Hanoista. Tiesin kyllä että Hanoissa olisi viileämpää mutten tiennyt että ihan noin kylmä! Saatiinkiin kuulla, että nyt oli kylmin aika vuodesta. Edellispäivänä ennen Hanoihin tuloa oli ollut 20 astetta ja ensi viikon maanantaillekin on luvattu 20 astetta. Erittäin huono säkä siis. Mutta Hanoi oli kyllä kiva kaupunki, eikä viileä kelikään sitten muuta kuin vähän latisti tunnelmaa. Neljä päivää tuli pukeuduttua samoihin vaatteisiin, kun ei oikein tullut otettua lämpimiä vaatteita kauhesti mukaan. Lisäksi olin unohtanut jo Helsinki-Bangkok lentokoneeseen gore-tex-takkini. Vuoden matkailijat siis! Hanoissa ollessamme teimme myös päiväretken Halong Bayhin. Alunperin oltiin ajateltu olla yön yli kestävällä risteilyllä mutta kylmän sään takia teimme vain päiväretken. Hanoissa käytiin museoissa ja katsomassa nähtävyyksiä.








Yhtä kaikki, takana kiva reissu ja paljon hyviä kokemuksia! Suurinta antia meille oli ihanat ruoat, joita Thaimaasta ja Vietnamista sai. Niistä tulossa vielä lisää päivityksiä. Koh Phanganilla kävimme myös kokkikoulun eli meidät opetettiin tekemään 3 eri thaimaalaista ruokaa. Tykkään matkustella Aasiassa koska kaikki on siellä edullista ja ruoat herkullisia. Lisäksi ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja avuliaita eikä missään vaiheessa tarvinnut pelätä mitään. M:lle Aasia oli uusi tuttavuus ja tuntui hänkin viihtyvän kovasti. Toki koti-ikävä ajoittain tuli ja lopulta olikin mukava jo palata kotiin.

Lähipäivinä päivitän lisää juttuja reissustamme, lisää kuvia ja ruokaohjeita luvassa! Nyt alkaa laukkujen purkaminen, pyykin peseminen ja kämpän siivoaminen. Ja tietysti laskujen maksaminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti