torstai 24. huhtikuuta 2014

Paluu arkeen

Pääsiäinen on ohi ja paluu arkeen on koittanut. Tosin perheeni on vielä lauantaihin asti Sallassa ja teen lyhyempiä työpäiviä joten vähän kevyemmältä tuntuu lomanjälkeinen työviikko. Pääsiäinen kului perheen kanssa. Esiteltiin Matovaara ja lampaat, ajeltiin kelkoilla ja käytiin Marian kanssa hiihtämässä Ruuhitunturin kierros! Taisi olla viimeinen hiihto tälle keväälle. Matkaan lähdettiin aamusta, mutta silti paluumatkalla latu oli jo todella sohjoinen ja hiihtäminen raskasta. Oma huono kunto ei vaikuttanut asiaan tietenkään ollenkaan ;) Mutta keli oli mitä mainioin ja maisemat upeita!




Nyt on myös "appivanhemmat" tavanneet toisensa ja on kyläilty puolin ja toisin. Ainakin minun silmiin on näyttänyt että hyvin on mennyt. Veljeni Jussi on majaillut meillä ja kelkkaillut M:n kanssa ja toiminut talonhoitajana. Jussi onkin innostunut Sallasta niin paljon, että kovasti suunnittelee täältä tontin ostoa ja mökin rakennusta! Saas nähä, toteutuuko. Lappi-hulluus on tarttuva tauti ;)

Sunnuntaina lampaat kerittiin. Emme valitettavasti ehtineet mukaan katsomaan työntekoa, kun oltiin juuri tuona päivänä hiihtämässä ja hommat oli tehty jo ennenkuin olimme ehtineet käydä edes lenkkisaunassa. Nyt ovat lampaat vähän kevyemmässä kesäkarvassa ;) Enää muutama uuhi on poikimatta. Melkoinen meno on kyllä lampolassa tällä hetkellä.




Maanantaina käytiin poikien kanssa kelkkailemassa Matovaara-Aatsinkihauta- Petservaara- reittiä. Olipa komeat näköalat Petservaaran näköalatornista! Nämä ovat niitä hienoja hetkiä joita täällä Sallassa pääsee kokemaan! Lauantaina käytiin Savukoskella kuivalihamarkkinoillakin.

Jussin kanssa käytiin Poropuistossa porukoitten mökillä. Melko vetistä touhua alkaa olemaan...

Kuusivaaran päältä kylälle päin kuvattuna





Takana näkyvät Venäjän puolelle jääneet alkuperäiset Salla-tunturit

Alhaalla näkyy Aatsingin aluetta, oikealla kuvassa vanha Aatsingin vanhainkotialue

Lopuksi grillattiin makkarat Aatsinginhaudassa

On ollut kyllä ihana nähdä perhettä ja tietenkin erityisesti Marttaa ja Ahtia. Martta on kasvanut kovasti ja on kyllä oikea hymytyttö! Täytyy ruveta suunnittelemaan reissua Vaasaan kesän alkuun. Ahtikin on ollut innoissaan kun on päässyt katsomaan karitsoja ja kelkan kyytiin. 



Viskikin on Martan lumoissa ;)



Nyt vielä pari päivää jäljellä, sen jälkeen porukka lähtee takaisin kotiinsa. Saas nähdä, kuinka kova ikävä iskee sitten jälkikäteen? Viikonloppuna onkin koripallokerholaisten pelireissu Taivalkoskelle, ihan jo "valmentajaa" jännittää miten meillä menee.

1 kommentti:

  1. Voi miten ihania kuvia! :)
    Martta se jaksaa hymyillä, tukkakin kasvanut kovasti!
    Toivottavasti päästään pian käymään, terveisiä!

    VastaaPoista