Viulun kanssa sopivat esim valkosipuliperunat ja tsatsiki ja kreikkalainen salaatti. Tsatsikiannos oli reilun kokoinen, mutta me olemme hulluna siihen, joten ei tarvinnut hukkaan heittää.
Pulled lamb (6 hengelle)
1 luullinen karitsan viulu (n. 3 kg)
3 porkkanaa
1 nauris
2 sipulia
4-5 laakerinlehteä
valkosipulia
timjamia
mustapippuria
suolaa
vettä
Kuori juurekset, paista hetki pannulla. Hiero lihan pintaan suola, rouhittu mustapippuri, murskattu valkosipuli ja timjami. Laita viulu uunivuokaan, lisää vuokaan kasvikset ja laita vettä sen verran, että yltää puoleen väliin lihan korkeutta. Lisää laakerinlehdet nesteeseen. Laita 175 asteiseen uuniin ainakin 8 tunniksi. Silloin tällöin kauho nestettä astian pohjalta lihan päälle. Puolessa välissä paistoa peitin paistin foliolla. Nosta liha pois astiasta. Siivilöi neste ja keitä kastikkeeksi.
Tsatsiki
5 dl turkkilaista jugurttia
1 kurkku raastettuna
valkosipulia
minttua
suolaa
Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois. Murskaa valkosipulit. Sekoita keskenään ainekset ja anna vetäytyä ja maustua.
Valkosipulikermaperunat
6-7 isoa perunaa
3-4 dl kuohukermaa
valkosipulia
suolaa
Kuori perunat. Viipaloi astiaan ja sekoita sekaan murskatut valkosipulit ja suola. Lisää kerma. Paista 175 asteisessa uunissa vajaan tunnin verran. Lopussa voit peittää astian foliolla.
Viikonloppuna käytiin Viskin kanssa hiihtämässä Kaunisharjun lenkki, joka on 12 km pitkä. Melkoisia mäkiä oli! Meinasi sekä emännällä että koiralla loppua kunto kesken. Hiihtoreissun jälkeen lähdin vielä rinteeseen. Melkoista urheilua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti