keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Muijat mustikassa

Tänään käytiin Elinan kanssa Teiskon suunnassa metsäretkellä. Tavoitteena oli löytää mustikoita ja sieniä. Tänä vuonna mustikoita ei kyllä ole metsät pullollaan niinkuin viime vuonna, mutta aika kivasti niitä kuitenkin löytyi. Muutama kantarelli ja tattikin (?) löytyi. Koirat olivat taas messissä ja ymmärsivät nopeasti, että marjoja on paljon helpompi syödä suoran ämpäristä kuin varvuista.








Onkohan tämä herkkutatti?

Nyt oon kyllä niin innoissani noista sienistä, että ajattelin ruveta opettelemaan eri lajeja. Tällä hetkellä tunnistan ainoastaan tatin ja kantarellin. Siitä on hyvä lähteä laajentamaan tietämystään. Harmitti, kun suurin osa löytyneistä kantarelleista oli kuivahtaneita käppyjä. Löytyisiköhän Laukontorilta minkälaiset apajat?

Oltiin jo päätetty lähteä kotiinpäin, kun jäin kuvaamaan horsmia. Samalla bongasin aivan mielettömät vattupuskat. Pakkohan siihen oli sitten jäädä keräämän niitä. 






Sellainen mettäreissu! Nyt täytyy miettiä, että mitä noista marjoista sitten tekisi. Vai pitäisikö vain syödä puuron kanssa? Vähän jäi kaivelee ettei kantarelleja löytynyt enempää, tarvitsee varmaan ensi viikolla käydä vielä tekemässä yksi metsäreissu?

Loppuun vielä maininta uudesta pipostani. Kävimme Joutsassa Anu Pylsyn myymälässä, josta ostin ihanan pääskyspipon. Pylsyn myymälä sijaitsee Pynnölän kylässä vanhassa kyläkoulussa. Pidän Pylsyn töistä, hänen tyttärensä teke mm Lande-sarjaa, josta minulla on myös pipo. Pylsyn tuotteita myydään myös Taito Shopeissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti