maanantai 15. heinäkuuta 2013

Lampaan ribsit

Poromieheni kasvattaa myös lampaita, joten lampaan lihaa tulee laitettua jonkin verran. Se on kyllä yksi parhaista raaka-aineista! Moni karsastaa edelleen lampaan lihaa suotta, siitä saa älyttömän hyvää kun sen oikein laittaa.

Vietimme juhannusta vanhempieni mökillä Keski-Suomessa ja teimme lampaan ribsejä. Nämä olivat mielettömän mureita ja suorastaan sulivat suussa. Me kypsensimme lihat sous vide- keittimessä, jossa lihat laitetaan vakuumiin ja ne saavat keittimessä valmistua pikkuhiljaa päivän aikana. Harvalla keitintä on, joten lihat voi kypsentää ensin myös uunissa, jossa niistä saa mureita. Tästä satsista söi 8 ihmistä. Paljon vai vähän lihaa per naama? Tiedä häntä, hyvää oli. Kylkiäisenä muuten cole slaw ja grillatut maissit, toimi erittäin hyvin!



Tässä ribsien ohje:

n. 2 kg lampaan ribsejä

Marinadi:

kourallinen rosmariinia
1 rkl kuivattua timjamia (tai tuoretta jos löytyy)
1 tl merisuolaa
4-5 valkosipulin kynttä
1 sitruunan kuori raastettuna
1 tl paprikajauhetta
2 tl sokeria
2 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
3-4 rkl oliiviöljyä

Glaseeraukseen

balsamiviinietikkaa
siirappia
hunajaa
1 sitruunan mehu puristettuna
2 rkl HP BBG Saucea

 Sekoita marinadin ainekset huhmaressa, rosmariinit kannattaa laittaa kokonaisina lehtinä, lähtee paremmin makua irti mielestäni. Nuo määrät ovat vähän sinnepäin, aika reilulla kädellä vaan kaikkea. Sekoittele lihojen sekaan. Anna marinoitua huoneenlämmössä 3-4 tuntia tiiviisti suljetussa astiassa tai pussissa. Pyörittele välissä jos jaksat. Ennen kypsentämistä voit hieman pyyhkiä isoimpia rosmariinikasoja pois. Kääri folioon laakealle alustalle. Kypsennä lihoja uunissa 175 asteessa n. 1.5-2 tuntia uunin alatasolla. Grillaa vielä pinta. Ennen grillausta glaseeraa lihat sudilla ja myös grillauksen aikana. Hiiligrillillä tulee mielestäni paras maku!





Ribsit ennen grillausta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti