sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Lasten Tampere

Takana on kolme vuotta asumista Tampereella. Olen viihtynyt hyvin ja tykkään Tampereesta todella paljon. Opiskelujen loputtua aika moni kaveri muutti Tampereelle ja pikkuhiljaa täältä on löytynyt uusia, tärkeitä ystäviä. Sen takia on hieman sääli nyt muuttaa Sallaan. Toisaalta mieli on hieman haikea, mutta innolla odotan elämää Sallassa. Eiköhän se hyvin lähde sitten?

Tänä viikonloppuna minulla oli vieraana siskoni poikansa Ahdin kanssa Vaasasta. Ahti on vieraillut useaan kertaan Tampereella ja aina on ollut mukavaa! Talvesta asti oli puhuttu Poliisimuseosta, jossa käytiin eka kerran viime kesänä. Olin luvannut että käydään tänäkin kesänä ja nyt sitten lunastettiin lupaus. Museo sijaitsee Hervannassa, poliisikoulun vieressä ja sisäänpääsy on ilmainen! Siellä lapsille on oma leikkinurkkaus, jossa lapset saavat pukeutua poliisin pukuun. Lisäksi löytyy lasten oma poliisiauto ja sellikin! Museossa on kaikkea muutakin mukavaa, poliisien historiaa, vanhoja esineitä ja vanhoja ajoneuvoja. Pikkupoikien ja miksei myös -tyttöjenkin taivas!





Lapset saavat pukeutua poliisihaalareihin


Mukana oli myös poliisikelkka Taivaan tulista

Poliisimuseon jälkeen seuraava pysähdys oli lounas Tammelan torilla. Missäpä muuallakaan kuin Tapolan kojulla. Mikä olisi tamperelaisempaa?





Sunnuntai oli pyhitetty sitten Särkänniemeä varten. Täällä on paljon puhuttu yleisönosastolla lippujen hinnoista ja täytyy sanoa, että aikamoiselta tuntui maksaa 37 € siitä, että pääsi kolmevuotiaan kanssa puistoon. Aluelipulla (10€) olisi päässyt alueelle, mutta esim. Koiramäki ja Delfinaario olisivat sitten jääneet väliin. Lisäksi kolmevuotias maksaa omasta lipustaan jo 31 €!! Aikamoista ryöstöä, täytyy sanoa. Varsinkin kun ottaa huomioon että noin pieni ei pääse useimpiin laitteisiin ja uskaltaa vielä harvempaan. Mutta kerran kesässä (tai itselleni kahdesti) tuon raaskii maksaa. Ymmärrän kyllä lapsiperheitä, jotka joutuvat pulittamaan pitkän pennin tästä huvista. Hinnoittelua voisi jotenkin järkeistää.



Näkymiä Näsinneulasta

Koiramäkeä

Tänä viikonloppuna ei ehditty muihin kohteisiin kuin näihin. Muita hyväksi havaittuja lastenkohteita Tampereella on Lastenkulttuurikeskus Rulla, jossa olen käynyt kaverin lasten kanssa. Siellä lapset saavat  itse askarrella kaikkea ja siellä on erilaisia työpajoja. Rullaan ei myöskään maksa mitään sisään. Lisäksi Tampereelta löytyy HopLop Onkiniemestä ja Funpark Ideaparkista, jossa en ole käynyt vielä vaikka kovasti kyllä houkuttaisi. Ja tietenkin leikkipuistoja on ympäri kaupunkia! Tampereen kaupungilla on hyvät nettisivut, joista löytyy myös Lapsille menovinkkejä.

Viimeinen viikko Tampereella käynnistyy. Pitäisi alkaa pikkuhiljaa pakkaamaan tavaroita ja valmistautumaan muuttoon!

Voisiko koiran opettaa pakkaamaan?

Loppuun kiitos Annulle, joka vinkkasi kuvankäsittelyohjelmsta. Tässä saattaa mennä muutama ilta asiaan perehtyessä!




3 kommenttia:

  1. Mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Tai olet käyttänyt näissä kuvissa.

    VastaaPoista
  2. Sellainen kuin PhotoScape: http://photoscape.fi.softonic.com/

    Sain kaverilta vihjeen, on ilmainen ja helppo käyttää. Tosin sen parissa saa kulumaan tooodella monta tuntia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, täytyy testata. Itse käytän Picasa 3.sta, senkin voi ladata ilmaiseksi netistä, tosin sekään ei kaikkeen pysty, joten tämä on hyvä lisä siihen rinnalle.

      Poista