lauantai 13. heinäkuuta 2013

Mansikka-uunijuustokakku

Sallassa viimeksi ollessani meillä oli illanvietto Keselmäjärvellä tulevien työkavereitteni kanssa. Juhlimme samalla minun ja Tiinan uunituoreita virkoja. Tein jälkiruuaksi mansikka-uunijuustokakkua, joka oli ihanan raikasta (ja lähes rasvatonta). Mansikat ovat nyt kyllä parhaimmillaan! Tämä kakku on nopea ja helppo tehdä, tosin sivutuloksena oli kädessä palovamma...



Tässä kakun ohje:

Pohja: 

400 g Digestive - keksejä
150 g voita

Täyte:

2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljamaitorahkaa
1 prk ranskankermaa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa

Mansikkasose:

2 dl mansikkasosetta (esim. pakastimesta)
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Päälle:

tuoreita mansikoita

Valmista ensin pohja: sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (käytin pohjalle leivinpaperia). Laita pohja kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteet.
Valmista mansikkasose. Soseuta mansikat. Lisää sekaan sokerit ja perunajauhot. 
Valmista täyte. Vatkaa sekaisin tuorejuustot, maitorahkat ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokerit ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. 
Kaada puolet täytteestä vuoan pohjalle. Laita lusikalla sinne tänne mansikkasosetta läjittäin. Sekoita hieman veitsellä niin syntyy kaunis marmoripinta. Kaada päälle loput täytteestä ja loput mansikkasoseesta samalla tavalla kuin ensimmäiseen kerrokseen. Tee taas marmorointi veitsellä. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Voit peittää kakun puolessa välissä paistoa foliolla niin kakku ei pala. Anna jäähtyä kunnolla, mieluiten yön yli. Koristele kakku mansikkaviipaleilla. Avot!






Loppuillasta sitten saunottiin ja uitiin, Keselmäjärven vesi oli kuin linnunmaitoa. Hullaannuin valkoisista kukista, joiden nimeä jouduin kyselemään Kirsiltä. Kyseessä siis tupasvilla.






1 kommentti:

  1. Oi, nam! Tuota mansikkakakkua on pakko kokeilla. Ihanaa, kerrankin ohje, johon ei tarvi tunkea liivatetta! :)

    Kiva blogi muutenkin, varmaan tulee luettua. :)

    VastaaPoista