keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Mammalomalla

Tänään se koitti, nimittäin äitiysloman alkaminen! Tänään oli viimeinen työpäivä ja täytyy sanoa että olo on epätodellinen! Viime päivinä työmotivaatio on ollut jo hakusessa ja tänään tuntuu kyllä  hattarankevyeltä. Oli jännä fiilis tehdä kaikki paperihommat pois ja katsoa viimeiset potilaat ja tyhjentää työhuone omista tavaroista. Tähänastisen elämäni pisin loma on nyt edessä. Toisaalta olo on ihanan kevyt ja huoleton, toisaalta taas tällä hetkellä tuntuu että pitääkö tosiaan olla pois töistä ensi syksyyn saakka? Moni sanoo, että nyt pitää nauttia siitä ajasta minkä vielä on yhtenä kappaleena. Tuntuu epätodelliselta että noin kuukauden päästä meille tulee vauva!! Nyt alkaa jo vähän jännittämään.

Olen odotellut vauvakamojen kanssa loman alkamista. Tosiaan paljon saadaan kaikkia tavaroita siskoltani. Nyt jo tänne on saapunut pinnasänky siskoltani, jonka kokoamisen olen pystynyt vielä toistaiseksi jättämään, ajatuksena että se kootaan sitten kun alkaa äitiysloma. Vaatteita ollaan hypistelty jo, kelan äitiyspakkauskin on saapunut. Lisäksi tällä viikolla saatiin turvakaukalo vauvalle, se on nyt ainut, mikä on hommattu uutena: veljeni eli tulevan vauvan eno tilasi sen meille. Olen kyllä aika kiitollinen siitä, että saan niin paljon tavaroita käytettynä, olen huomannut että en tiedä mitään vauvojen tarvikkeista eikä kärsivällisyys riitä lukemaan kaikkia nettiarvosteuita. Tuo kaukalon valinta oli jo ihan tarpeeksi haastava. Lopulta päädyin valitsemaan Maxi Cosin Pebble- mallin, sitä oli kehuttu niin paljon. Lisäksi saimme turvakaukaloon telakan, jolla kiinnitys pitäisi olla näppärä. Saas nähdä, miten sitten käytössä olen tyytyväinen. P täällä on harjoitellut jo nuken kanssa turvakaukalon toimintoja ;)


 Nyt on siis aikaa tehdä kaikkea mitä ei ole jaksanut tehdä työpäivien jälkeen. Ohjelmassa on ainakin joulun valmistelua ja jouluvalojen laittaminen! Lisäksi olisi tarkoitus aloittaa torkkupeiton teko, joka on odottanut koko syksyn. Saas nähdä, tuleeko tätä blogiakin nyt päiviteltyä ahkerammin. Olo on vielä ollut hyvä, toivottavasti pysyykin tällaisena! Viikonloppuna mennään LKS:aan synnytysvalmennukseen, sieltä minä sitten jatkan matkaa Vaasaan siskon luokse vielä moikkaamaan ennen joulua ja vauvan syntymää. Muille pitkille matkoille ei enää lähdetä.

Loppuun vielä pitkästä aikaa resepti. Tein töihin mango-passion-rahkakakun. Idea tuli kaupan Pirkka-lehdestä, jossa oli tämän rahkan ohje. Tämä oli ihanan jouluinen ja raikas ja päätinkin vääntää kakun. Suosittelen kyllä lämpimästi, oli hyvän makuista. Kakun ohje on reiluhko, piti riittää koko polin porukalle. Jos haluat pienemmän kakun, niin puolita ainesten määrä. Tästä siis about 15-20 ihmistä syö.


Mango-passion-rahkakakku

Pohja:
75 g voita
200 g pipareita

Täyte:
2 prk (á 2.5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tlk (á 425 g) mangoviipaleita sokeriliemessä
2 tlk (á 250 g) maitorahkaa
1 tl kanelia
8 liivatelehteä

Kiille:
5 passionhedelmää
1 dl appelsiinitäysmehua
3/4 dl tomusokeria
1 liivatelehti

Sulata voi. Murskaa piparit. Sekoita keskenään ja levitä pyöreän kakkuvuoan pohjalle. Valmista täyte: Valuta mangot, ota 1 dl sivuun nestettä. Kuutioi mangot. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, mangot ja kaneli. Anna liivatelehtien liota vedessä pehmeiksi ja kuumenna mangoviipaleista jäänyt liemi ja sulata siinä liivatelehdet. Levitä kakkuvuokaan täyte. 
Leikkaa passionhedelmät kahtia ja lusikoi hedelmäliha kattilaan. Lisää kattilaan appelsiinimehu ja tomusokeri. Kiehauta ja lisää valutettu liivatelehti. Anna jäähtyä ja levitä sen jälkeen kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti