sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kun maas on hanki ja järvet jäässä....

Terveisiä äitiyslomalta! Täällä on kyllä nautittu vapaista täysillä! Sallaan saapuivat vihdoin kunnon pakkaset, tänään on ollut kylmimmillään -20 astetta pakkasta! Alkaa tarkenemaan!





Päivät kuluvat aika kovaa kyytiä, jopa lomalla! On tämä kyllä melkoista kun tietää ettei tarvitse miettiä töitä ennen ensi syksyä! On meillä Suomessa aika hyvin asiat kuitenkin, kun yhteiskunta tukee äitiyttä näin paljon.

Heti loman alkuun käytin hormoneja hyväksi ja tein suursiivouksen kotona ja laittelin jouluverhot ja -koristeita paikoilleen. Sallassa oli myös joulunavaus 27.11., jossa käytiin kiertelemässä kauppoja ja Rajakievarissa katsomassa joulupukkia.



 

Viikko sitten käytiin Rovaniemellä keskussairaalassa synnytysvalmennuksessa. Koin kyllä valmennuksen hyödylliseksi. Vaikka olenkin lääkäri, niin nämä raskaus- ja synnytysasiat ovat itselle aika vieraita. Oli mukava tietää käytännön asioita ja tutustua synnytyssaleihin ja synnyttäneiden osastoon. Pikkuhiljaa alkaa konkretisoitua, että 1kk päästä meille pitäisi syntyä vauva! Kovin aktiivisesti en tosin vieläkään halua ajatella synnytystä, se menee sitten niinkuin menee. Jos kaikki tutut äitinikin ovat siihen pystyneet niin enköhän minäkin? Eniten jännittää tämä välimatka, 2 tuntia Rovaniemelle ja lähinnä se, että milloin sinne sairaalaan sitten lähdetään. Tosin eikös se ensimmäinen ole aina vähän hitaampi tulemaan? Sairaalalaukku varmaan pitäisi pikkuhiljaa pakata, hyviä vinkkejä otetaan vastaan, mitä kannattaa ottaa mukaan? M:lle olen ainakin antanut toiveen kukista ja skumppapullosta ;)

Rovaniemeltä minä lähdin sitten junalla Oulun kautta Vaasaan, siskon perheen tykö. Oli ihanaa viettää aikaa siskonlasten kanssa. Vaasassa ei ollut tietoakaan talvesta, ei oikein ollut lunta missään. Kova ikävä tulee taas, onneksi ovat tulossa heti joulun jälkeen tänne Sallaan! Siskoltani saatiin kauhea määrä kaikkia vauvantarvikkeita, tärkeimpänä varmaankin yhdistelmävaunut. Tänään M myös kasasi vauvalle pinnasängyn, joka niinikään saatiin siskoltani. Pikkuhiljaa alamme olla valmiita.


M tuli hakemaan minut sitten Vaasasta ja olimme yhden yön Oulussa. Meillä oli vuosipäivä, jota vietettiin käymällä Uleåborgissa syömässä. Aivan mielettömän hyvää ruokaa! Oli aika arvokas paikka, mutta eipä täällä Sallassa tule käytyä kauhean usein ulkona syömässä, joten oli joka euron arvoista. Voin kyllä lämpimästi suositella tätä ravintolaa jos haluaa vähän luksusta. 

Tänä  viikonloppuna meille tuli kyläilemään ystäväpariskuntani Oulusta. Vitsi, miten ihanaa on, kun  nyt on niin paljon kyläilijöitä tiedossa ennen vauvan syntymää! Assi teki minulle eilen jalkahoidon, joka tuli enemmän kuin tarpeeseen, kiitos siitä! Vatsa rupee olemaan tiellä eikä tulisi mieleenikään itse tehdä itselleni enää jalkahoitoa, joten oli ihanaa, kun joku hemmotteli. Tässä kyllä todella hyvä idea vauvaa odottavan äidin ystäville! Kävimme Matovaarassa leikkimässä turisteja ja katsomassa lampaita ja poroja.





Odotus täällä siis jatkuu, sekä joulun että vauvan. Toivon kovasti että vauva ei päätä syntyä ennen vuodenvaihdetta! Tosin nyt minulla alkaa jo vauhti hidastumaan, maha alkaa jo vähän painamaan ja vähän väliä joutuu oikeastikin lepäilemään. Mutta eiköhän tässä pärjätä. Muistaa vaan ottaa rauhallisemmin ja pyytää apua kun sitä oikeasti tarvitsee.

Ihanaa joulunodotusta kaikille!!!

2 kommenttia:

  1. Mukavaa odotusta sinnekin, niin joulun kuin vauvan! Pakko sanoa, mä olen tosi kateellinen tosta pakkasesta ja lumesta :D Toivotaan et tänne Keski-Suomeenkin saataisiin valkea joulu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Vähän vissiin näyttää huonolta Keski-Suomen kannalta tuo valkea joulu, eikös sinne ole tiedossa lämpöaalto lähipäivinä ;) Ihanaa joulunodotusta sinullekin!

      Poista