torstai 24. syyskuuta 2015

Unkari ja Itävalta ja paluu arkeen

Ollaan kotiuduttu viikko sitten reissusta, nyt vasta ehtii päivittää taas blogia. Oltiin siis viikko reissussa M:n kanssa, oltiin Unkarissa ja käväistiin Wienissä. Unkarissa oltiin Balaton- järven aluella, Hevizissä, jossa majoituimme kylpylähotellissa. Oltiin varattu matkat Top 10 Matkatarjoukset- sivuston kautta. Siellä oli edullinen paketti, johon kuului Helsinki-Budapest- lennot, all inclusive- hotellimajoitus viikoksi ja auto viikoksi. Minä olin aiemmin käyny pari vuotta sitten Budapestissa, mutta loppu Unkari oli minullekin uusi kokemus.

Täytyy sanoa, että tuollainen kylpylähotelli ei ehkä enää jatkossa kuulu meidän ohjelmistoomme. Hotelli oli erittäin suuri hotelli ja täynnä eläkeläisiä ;) Lisäksi hotellissa oli mineraalialtaita, joiden takia hotellissa oli koko ajan sellainen pieni pierunhaju ;) Plussaa hotellissa oli kunnollinen sauna ja ulkouima-altaat, joissa oli mukava käydä uimassa. Kelit suosivat meitä, alkuviikosta oli "vain" noin 24 astetta ja loppuviikosta oli aurinkoisia päiviä ja lämpötila  nousi lähes 30 asteeseen. 






Sümegin linna




Yhtenä päivänä satoi ja päätimme häippäistä Itävallan puolelle Wieniin, jonne ajoi autolla alle 3 tunnissa. Kyllä Eurooppa on pieni, kun miettii että jos Sallasta lähtee, niin kolmessa tunnissa ehtii vähän ohi Kuusamon ;) Wien oli aivan ihastuttava kaupunki! Oltiin yksi yö Wienissä ja käytiin katsomassa kaikkia vanhoja rakennuksia, istumassa kahviloissa ja syömässä Wienin leikkeet! Suosittelen Wieniä kyllä lämpimästi viikonloppukohteeksi! 

Wienin parlamentti

"pikkuinen" wienerleike 



Wienin taidehistoriallinen museo, kannattaa varata aikaa tähän rakennukseen


Balatonin aluella käytiin kiertelemässä autolla läheisissä kylissä. Unkari on kyllä edullinen maa, syöminen ja juominen on erittäin edullista! Käytiin katsomassa muutamia linnoja ja ne tekivät kyllä vaikutuksen. Lähtöpäivänä käytiin myös pyörimässä Budapestissa, meikäläinen on nyt sitten ajanut autoa Wienissä ja Budapestissa ja hengissä ollaan! Loma teki enemmän kuin hyvää parisuhteelle, takana on enemmän kuin kiireinen kesä ja edessä on tiukka rutistus porohommien ja lammashommien parissa! 

Viime viikonloppuna meillä oli serkkujen tapaaminen ja osa minun serkuistani tuli tänne Sallaan. Tästä lisää seuraavassa päivityksessä.Tällä viikolla minulla jatkuivat työt ja nyt on jäljellä siis 2.5 kk töitä ennen äitiyslomaa. Toivottavasti pystyn olemaan töissä loppuun asti, Maha on nyt alkanut jo näkymään ja "rajoittamaan" elämää, eli on ollut pakko hiljentää jo tahtia. Lisäksi vauva on alkanut liikkumaan ihan tosissaan, iltaisin on mielettömiä muljahduksia ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti