sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Italia

Noniin, nyt olen päässyt takaisin Suomeen Italiasta! Täytyy kyllä sanoa, että oli aivan ihana maa ja ihana reissu! Oltiin ystäväni kanssa siis 5 päivää Gardajärvellä ja 2 yötä Venetsiassa. Olen ollut nuorempana lastenlikkana kesän Italiassa, mutta siitäkin oli ehtinyt vierähtää melkein 10 vuotta. Italia lumosi minut täysin! Varsinkin tuolla Gardajärvellä luonto oli aivan ihana! Meillä oli asunto vuokrattuna Rivasta ja auto vuokrattuna. Tehtiin päiväretkiä lähistölle: Ledro- järvelle, Tenno- järvelle, Malcesineen ja iltaseltaan käytiin Decenzanossa. Ilmatkin suosivat meitä: joka päivä oli 30 astetta, pakenimme kuumuutta tuonne järville, jotka sijaitsivat vuorilla eli oli hieman viileämpää. Oli kyllä ihanaa kun pääsi vielä nauttimaan auringonpaisteesta, jota ei tänä kesänä niin kauhesti ole näkynyt. Ruoka oli enemmän kuin ihanaa, ihmiset ystävällisiä ja yleinen meininki leppoisa. Voin suositella lämpimästi Gardajärveä kaikille! Aloinkin heti suunnittelemaan ensi kesälle parin viikon reissua, jos vuokrattaisiin talo esim Toscanasta! Sen verran kova Italian- kuume iski myös, että ilmoittauduin Sallan kansalaisopiston italian kielen kurssille, toivottavasti saadaan tarvittavat opiskelijat kasaan! Hormoneja voidaan syyttää tästäkin mielenpistosta. Ei vaan, olin jo pitkään miettinyt että olisi mukava opiskella jotain uutta kieltä ja nyt tämä kallistui italian puoleen.

Gardajärveä Rivan puolelta vuorilta





Lago di Ledrolla

Lago di Ledro

Lago di Tenno



Yhtenä aamuna sain aikaiseksi lähteä aamulenkille. Kiipesin tuolloin Bastione- linnoitukselle




Malcesine- kylää


Gardalta lähdettiin sitten pariksi päiväksi Venetsiaan. Venetsia oli ihan mielenkiintoinen, mutta pari päivää siellä riitti. Kaupunki on rakennettu siis saarien päälle, jotka pikkuhiljaa ilmeisesti peittyvät veteen. Autoja kaupungissa ei ollut ollenkaan keskustassa, sen sijaan siellä liikennöi vesibussit ja gondolit. Mikä minulla tökki Venetsia kanssa, oli se turismi. Joka katu oli aivan täynnä porukkaa, kaikissa kaupoissa myytiin samoja tavaroita. Kauniita esineitä toki, etenkin venetsialaiset naamarit olivat kauniita, mutta siihenkin turtui. Lisäksi Venetsia oli todella kallis kaupunki, ulkona syöminen oli mielestäni ainakin saman hintaista kuin Suomessa. Menimmekin lauttabussilla Lido- nimiselle saarelle, jossa oli pitkät hiekkarannat ja pääsi ottamaan aurinkoa ja uimaan päiväksi, suosittelen tätä vaihtoehtoa lämpimästi jos haluaa pois kaupungin hälinästä.


paikallinen ambulanssi

Gondoliajelu jätettiin väliin, puoli tuntia olisi maksanut 80 euroa!






Ainut ongelma lomailussa alkaa olemaan tämä raskaus. Yllättävän hankalaksi muodostuu ruokavalio, lähinnä sen takia, että Suomessa on tottunut siihen, että kaikki maitotuotteet on pastöroituja, Italiassa asian kanssa sai olla aika tarkkana. Vaikken muuten mielestäni ole mitenkään hysteerinen tuosta ruokavaliosta, niin yritän kyllä välttää sitä listeria ja toksoplasmoosi- tartuntaa. Muuten raskaus etenee hyvin. Italiassa aloin tuntemaan vauvan liikkeet ekaa kertaa, on tämä jännittävää ;) Olen muuten kyllä päässyt aika helpolla raskauden kanssa, ei ole ollut pahemmin pahoinvointeja tai muita vaivojakaan. Katsotaan miten sitten jatkossa. Hormonit toki hyrrää ja kotona onkin tehty jo jonkin verran pintaremontteja ja valmistaudutaan uuteen perheenjäseneen. Onneksi raskausaika kestää sen 9 kuukautta, niin ehtii henkisesti valmistautua tulevaan muutokseen.

Nyt hengähdän pari päivää Suomessa ja näen perhettäni. Tiistaina lomailu jatkuu sitten M:n kanssa Unkarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti