maanantai 22. syyskuuta 2014

Syksyn ruskaa

Pitkästä aikaa malttaa taas istua alas kirjoittamaan blogia. Nytkään ei ole kauan aikaa, pitää lähteä kohta pitämään pallokerhoa ;)

Kiirettä on taas pitänyt viime viikot. Geriatriaan erikoistuminen venyttää työpäiviä ja töitten jälkeen on ollut aivan pakko lähteä metsään joka päivä. Täällä pohjoisessa on ollut aivan mielettömän hyvä sienivuosi ja olenkin saanut kerättyä paljon sieniä, pääasiassa rouskuja ja herkkutatteja. Iltamyöhään on sitten mennyt sieniä keitellessä ja säilöessä. Nyt tulivat yöpakkaset, joten voinen lopettaa tämän höyryämisen? Tosin vielä on hakematta puolukat metsästä, niitäkin on niin paljon, että meinasin tehdä mehua niistä. Ja punajuuret odottavat vielä maasta nostoa.

Syksyn ruska on ollut kaunista! Muutamalle mettäreissulle olen saanut otettua kameran mukaan. Harmittaa kun kuvia ei ole enempää, mutta pitää taltioida sitten syksyn kauneus omaan muistiin. Aamuisin Märkäjärvellä on aamu-usvaa ja joutsenperhe, tavoitteena on, että jonain aamuna viitsisin ottaa järkkärin mukaan ja napsia kuvia. Tänä aamuna oli aivan käsittämättömän kaunista kun oli pakkasta muutama aste, koko järvi usvassa ja joutsenet lipuivat ylväänä pitkin vettä. Hiljaiseksi vetää.

Pian alkavatkin taas poroerotukset. Eli vuoden kovin rutistus edessä! Tästä voit käydä lukemassa lisätietoa erotuksista. Ideana on siis kerätä porot ja korvamerkata loput vasat ja valita teurasporot. Poromiehillä menee hommaan muutama viikko, minä valmistaudun henkisesti siihen, että M ehtii käydä kotona vain nukkumassa, aina ei sitäkään. Jospa tämä olisi minullekin helpompaa tänä vuonna kun tiedän, mitä on tiedossa? Toivotaan, että ehdin itsekin omilta töiltäni mukaan erotuksiin. Saas nähdä, uskallanko mennä ottamaan poroja kiinni nyt syksyllä kun vasatkin ovat jo niin isoja. Kohta saakin taas tuoretta lihaa, tilausohjeet voit käydä katsomassa Sallan Lamporon sivuilta!

Tässä vielä kuvakoostetta syyskuulta, laitetaan nyt kaikki kerralla sitten.

Nämä kuvat on otettu Onkamossa, taustalla Venäjän puoleiset tunturit




Ja seuraavat kuvat Salmijoen kurulle päin käveltäessä





Sitten vielä Matovaarasta




Ja lopuksi Petserivaarasta kuvia






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti