maanantai 8. syyskuuta 2014

Omenapiirakkaa

Eka työpäivä loman jälkeen takana ja täytyy sanoa, että pää on aika jäässä... Ei pitäisi olla kolmea viikkoa poissa töistä? Ei vaan, nyt tuntuu, että jaksaa taas erilailla kuin kesällä, mutta muutama päivä menee aina työrutiineihin palatessa.

Tänne on tullut siis ihana ruska. Eilen käytiin koirien kanssa sienimetsällä ja löysin todella paljon karvarouskuja! Tänään olen sitten keitellyt niitä. Tarkoitus on säilöä rouskut suolasieniksi niin saa sitten syksyllä ja talvella tehdä sienisalaattia. En ole koskaan aiemmin tehnyt suolasieniä, joten aika paljon jännittää lopputulos! Aion opetella tälle syksylle tunnistamaan muutkin rouskut, toivottavasti ei ole sienimyrkytys lopputuloksena. Täällä on metsät täynnä sieniä, joten aikamoinen sienimania meinaa taas puhjeta.




Espanjasta paluun jälkeen kävin nukkumassa mamman luona yhden yön ja sain mammalta omenoita (ja päärynöitä ja luumuja ja ja ja). Eilen tein omenapaistosta, tänään omenapiirakan. Tässä helppo, nopea ja erittäin herkullinen omenapiirakan ohje:


Rahkainen omenapiirakka

pohja:
125 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

täyte:
1 prk vaniljarahkaa
1 muna
½ dl sokeria
1 tl kanelia

3-4 omenaa

Tee ensin pohja: vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput ainekset. Levitä pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita täyte pohjan päälle. Kuori ja viipaloi omenat ja painele täytteen päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti