torstai 24. heinäkuuta 2014

Huh hellettä

Heinäkuun helteitä on vietetty täällä Sallassakin! Päivät ovat kyllä tosi lämpimiä ollut ja tuntuu tylsältä olla töissä nämä päivät. Onneksi on enää 3 viikkoa lomaan ja eiköhän ne lämmöt siihen asti pysy! Iltaisin on ollut ihana käydä uimassa ja viilentymässä. Näin etelästä muuttaneelle tuntuu ihmeelliseltä että täälläkin on tällainen helle! Aina vaan enemmän tykkään kyllä asua Lapissa! Yöt vaan on rankkoja kun on edelleenkin niin valoisaa. Eli sen puolesta odotan jo elokuuta ja pimeitä öitä. Ja lomaa.

Viime viikolla hyvä ystäväni oli perheensä kanssa lomailemassa Sallassa. Turistit pääsivät kalastamaan ja vasanleikkookin saatiin järjestettyä sopivasti. Oli kyllä tosi hauskaa ja minulle tärkeää että etelän kaveritkin tulevat käymään ja samalla saa itsekin turisteilla Sallassa. Kaikki loputkin vaan: tervetuloa!

Viime viikonloppuna Sallassa vietettiin Sallapäiviä. En ollutkaan tajunnut, että tapahtuma on niin iso! Kylä oli aivan täynnä väkeä ja kaikki parkkipaikat ja tienvierukset täynnä autoja! Monessa autossa oli Ruotsin rekkari, sen verran porukkaa on aikoinaan lähtenyt Ruotsiin töihin. Oli hauska nähdä, että niin moni entinen sallalainen tuli kotipitäjäänsä juhlimaan Sallapäivää. Keskustassa oli aamusta asti ohjelmaa, puheita ja musiikkia. Lisäksi oli kaikenlaisia myyntikojuja. Museolla oli nukketeatteriesitys, poniratsastusta jne. Olipa hauska päivä! Illalla käytiin vielä juhlimassa tunturissa.




Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museo


nukketeatteria museon alueella

Rajakievari



Eilen käytiin taas kalassa, tulipa saaliiksi siikaa tällä kertaa. Tuore kala on kyllä niin hyvää että jopa minä lähden sen perässä iltasella mönkijällä köröttelemään pitkin jänkiä.






Tänään tehtiin vihdoin auton ostopäätös. Viime viikolla vasanleikkoon mennessä auton pohja otti kiinni ja muutamaa päivää myöhemmin pakoputki katkesi. Melkoiset ralliefektit on rellussa tällä hetkellä ja nyt päätin että meille tulee uusi auto. Onneksi M ei laittanut pahasti hanttiin. Ensi viikolla uusi ihana auto sitten tulee! Tuleekin aika tarpeeseen kun tarkoitus on lähteä vierailemaan siskon luona Vaasassa ja sitten elokuussa lähteä autoilemaan Norjaan! Matkakuumetta pukkaa...


Tämä kaveri oli tänään vastassa töistä tullessani :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti