sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Äinpäin

Äinpäin -päivät ovat ohi. Paljon tuli kyllä valvottua öisin, saa nähdä miten jaksaa kääntää kelloja ja herätä huomenaamuna töihin... Ystäväni Elina tuli tosiaan Tampereelta viettämään viikonloppua Sallaan. Tämä oli ensimmäinen reissu Ellulle kesäaikaan Lapissa. Toivottavasti tuli hyviä kokemuksia.

Perjantaina kylillä oli illalla ohjelmaa, mutta me vähän missattiin nämä tapahtumat. Päivällä oltiin Keselmäjärvellä ottamassa aurinkoa ja siitä tultiin kotiin grillaamaan ja ottamaan pikku päiväunet ennen yömelontaan lähtöä. Käytiin siis yömelonnassa Hangasjärvellä, jossa laavulla grillattiin makkarat ja juotiin nokipannukahvit kampanisujen kera. Kiva reissu oli, kirsikkana kakun päällä oli oppaiden erikoistemppu eli eskimokäännös inkkarikanootilla. Taisi olla vahinko, mutta me saatiin hyvät naurut ;) Joku kerta olisi kiva lähteä melomaan jollekin joelle. Jos mieli tekee mennä melomaan Sallassa, niin ei muuta kuin yhteys Sallan Poropuistoon! Melonnan jälkeen käytiin vielä ajelemassa Aatsingissa. Aurinko laski hetkeksi ja näimme nousun Aatsinkijoella. Lauantai-sunnuntaiyönä tunturissa juostiin myös Salla midnight run, täytyy katsoa, pitäiskö ensi vuonna alkaa hakemaan pohjakuntoa jos vaikka innostuis puolikkaalle maratonille? Aika kaukaiselta haaveelta tuntuu tällä hetkellä....











Auringonnousu Aatsingissa vähän kahden jälkeen

Eilen ajettiin urhealla Rellullani tunturin päälle huoltoreittiä pitkin. M:lta kysyin etukäteen, selviääkö uljas ratsuni päälle asti ja vastaus oli, että tie on ihan hyväkuntoinen ylös asti. Hieman eriävän mielipiteen jättäisin "hyväkuntoisesta" tiestä. Maavaraa tarvitaan tuolla taipaleella. Mutta ylös asti päästin ja hitto vieköön, mitkä maisemat tunturin päältä olivat!!! Tuo autotie kannattaisi ehdottomasti laittaa parempaan kuntoon ja opasteet päätieltä että turistitkin eksyisivät mestoille! Mielettömän hienoa! Eilen oli aivan kirkas ilma ja Venäjän puoleiset tunturitkin näkyivät hyvin. Näköalojen jälkeen käytiin taas Keselmäjärvellä uimassa ja iltapäivällä mentiin sitten auttamaan heinäpellolle, eli saimme ilmaisen trenin ;)






Keselmäjärvelle päin, taustalla näkyy Sallan kirkonkylä



Tänään Elina sitten lähtikin yöjunalla Kemijärveltä kohti Tamperetta. Matkalla Kemijärvelle pysähdyttiin vielä Kotavaaran näkötornilla. Tämä on käymisen arvoinen paikka, mielettömän hienot maisemat! Bileet senkun jatkuvat, kun lisää kavereita tuli Sallaan lomailemaan! Pitääkin yrittää järjestää heille kivaa ohjelmaa ;)



Melkoista maisemakuvausta ollut siis... Täältä löytyy huikeita paikkoja. Tuskin maltan odottaa, että näen lisää näitä. Tässä olisi sekä auto- että maastofillarikuume. Katsotaanpa, löytäisinkö hyvän maastofillarin jostain niin pääsis polkemaan vieläkin hienompia maisemia!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti