keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kikherne-fetajuusto-hampurilaiset

Nyt on pakko rikkoa hetkellisesti radiohiljaisuutta. Meidän vauva on pian 4 kk vanha ja käy nykyään nukkumaan klo 21!!! Eli tuntuu että illassa on monta tuntia aikaa ja nyt on jopa energiaa kirjoitella tänne. Tässä on takana muutama aika rankka viikko, kun vauva on heräillyt läpi yön 1-2 tunnin välein. Tältä äidiltä on karissut jo ne vaaleanpunaiset lasit silmiltä ;) Ihanaahan tämä on, mutta kyllä tämän vauva-ajan rankkuus meikäläisen yllätti. Mutta on mahtavaa seurata neidin kasvua ja kehitystä päivä päivältä!

Nyt siis pitkästä aikaa ruokaresepti. Täällä on vauva-aikana takerruttu pikaruokaan ja johonkin nopeaan syötävään, joka yleensä on tietysti se epäterveellinen vaihtoehto. Nyt kun vähän tuntuu että herää tästä koomasta, niin on täytynyt yrittää syödä vähän fiksummin. Yritetään myös lisätä kasvisten käyttöä ruoanlaitossa. Tässä erittäin mainio ohje kasvishampurilaisiin, tuli älyttömän hyviä ja nälkä kyllä lähtee, sen voin luvata. Me teimme pihvit valmiiksi valutetuista kikherneistä, kuivattuja tulisi liottaa se 8 tuntia ja vielä keittääkin päälle, tämä on siis laiskan versio ;)


Kikherne-fetajuusto-hampurilaiset (8 pihviä)

Pihvit: 
2 prk Pirkka kikerneet suolaliemessä (kikherneitä 460 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana raastettuna
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
100 g fetajuustoa
suolaa
pippuria
1 tl chiliä
tuoretta korianteria

Valuta kikherneet, soseuta sauvasekoittimella. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää massaan. Raasta porkkana ja lisää seokseen. Murenna fetajuusto seokseen. Lisää loputkin aineet ja sekoita käsin hyväksi massaksi. Muotoile 8-9 pihviä. Paista oliiviöljyssä pannulla. 

Jogurttikastike:
500 g Bulgarian jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl Kotisinappia
suolaa
pippuria
tuoretta korianteria

Murskaa valkosipuli. Sekoita ainekset keskenään. Anna vetäytyä hetki. 

Muut lisukkeet:
Avokadoviipaleita
Tomaattiviipaleita
suolakurkkuviipaleita
Creme Bonjour- tuorejuusto

Kokoa hampurilaiset ja nauti. Me teimme sekä vaalealla leivällä että tummalla, minä pidin enemmän ruisleipäversiosta. Kannattaa vähän paahtaa leipiä uunissa ensin. Suosittelen myös jättämään leivän "kannen" pois, helpottaa huomattavasti syömistä. 

Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti