Korvapuustit:
Taikina:
0,5 l kevytmaitoa
1 paketti tuorehiivaa
2 dl sokeria
1,5 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Täyte:
125 g voita
2 dl fariinisokeria
kanelia
1 dl mantelijauhetta
Päälle:
1 muna
raesokeria
Päälle:
1 muna
raesokeria
Tee ensin taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Hajota sekaan hiiva. Sekoita puulastalla tai yleiskoneella pienellä vaihteella. Lisää sokeri, kardemumma, suola, muna ja n. 11 dl jauhoja sekoittaen. Lisää sulatettu voi. Tämän jälkeen vaivaa mukaan loput jauhoista. Kohota liinan alla lämpimässä noin tunnin verran (itse laitan yleensä pesualtaan pohjalle lämmintä/kuumaa vettä ja annan astian olla siinä).
Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ilmakuplat pois. Kauli noin 30x40 levyiseksi levyksi jauhotetulla alustalla. Pehmennä voita hieman mikrossa. Levitä veitsellä voi pohjan päälle. Ripottele päälle fariinisokeri ja sen päälle kaneli (molempia saa ollaa reippaasti). Lopuksi ripottele päälle vielä mantelijauhe. Rullaa taikina tiukaksi rullaksi ja leikkaa viistoja paloja. Anna kohota liinan alla vielä 10 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Miksei kokkiohjelmissa keittiö näytä koskaan tältä? |
Tontilla puiden raivaustyö jatkuu. Kirsi kuuli kuusten kaatosuunnitelmasta ja suunnitteli kahlitsevansa itsensä niihin kiinni. Nyt Kirsi on porohommissa pohjoisessa, joten puut on kaadettu. Olen pahoillani, Kirsi. Tuleva nurmikko voitti, minä hävisin kompromississa tällä kertaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti