M teki ruoan sillä välin kun olin ratsastamassa. Päivän ruokana oli sydämestä tehty käristys. Kastikkeena (yllätys yllätys) suppilovahverokastike. Ollaan nyt ehkä hieman jumiuduttu tuohon suppikseen. Mutta on se niin hyvää ja mielestäni sopii erittäin hyvin poron kanssa. Sydän pitää joko paistaa nopeasti kuumalla pannulla tai sitten hauduttaa pitkään. Muuten se maksoittuu herkästi. Myös kalvot kannattaa ottaa pois, niin on helpompi syödä. Käristyksen kanssa söimme puikulaperunoita ja vodka-karpalohilloa.
Sydänkäristys suppilovahverokastikkeella
2 kpl poron sydäntä
2-3 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
1/2 pkt Musta Pekka- tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 sipuli
mustapippuria ja suolaa
paistamiseen voita
Valmista kastike ensin. Liota sieniä vedessä puolesta tunnista tuntiin. Kuullota sipuli. Lisää sienet ja Musta Pekka ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Poista sydämestä kalvot. Suikaloi ja paista nopeasti kuumalla pannulla. Kokoa annos.
Vodka-karpalohillo
200 g karpaloita
1/2 dl vettä
1 dl hillosokeria
4 cl vodkaa
Laita karpalot veteen, kiehauta kattilassa. Kun seos kiehuu, lisää hillosokeria ja anna porista pienellä lämmöllä vartin verran. Ota hetkeksi sivuun ja lisää vodka. Anna kiehahtaa ja laita sen jälkeen jäähtymään ja jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti