Perjantaina valmistimme poron sisäfileetä ja -paistia. Lisukkeena oli vuohenjuusto-mansikkasalaattia. Sisäpaisti leikattiin pihveiksi, sisäfileelle ei luonnollisesti tarvinnut tehdä mitään. Lihat suolattiin kevyesti ja paistettiin nopeasti grillissä mediumiksi. Lihaa oli kuudelle hengelle noin kilon verran. Nosta lihat lämpiämään pöydälle muutama tunti ennen grillaamista.
Vasemmalla sisäpaisti pihveiksi leikattuna ja oikealla sisäfileet |
Tässä vuohenjuusto-mansikkasalaatin ainekset:
1 kerä jäävuorisalaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
4-5 kpl kevätsipulin varsia
n. 150 g vuohenjuustoa
n. 2 dl mansikoita
kastikkeeksi Rajamäen vaaleaa balsamico-kastiketta
Mukana menossa oli kolme koiraa, joista tässä oma koirani, pian 2 vuotta täyttävä walesinspringerspanieli, joka kovasti toiveikkaana kyttäsi, tippuisiko grillistä sopivasti jonkinlainen lihapala vahingossa.
Sunnuntain festarimasennusta lievensi vierailu Petsamossa, jossa saimme nauttia mm. taivaallista suppilovahverokeittoa (kyllä, söin sieniä ja oli erittäin hyvää!) ja kantarellirisottoa. Lisäksi etelän vetelä oppi pelaamaan tuppea. Peli toivottavasti jatkuu sitten syksyllä.
Muutto Sallaan alkaa pikkuhiljaa lähestyä. Pitäisi alkaa pakata tavaroita muuttolaatikoihin ja jättää hyvästejä Tampereelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti