maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mökkeilyä, poroa ja vuohenjuusto-mansikkasalaattia

Viikko mennyt edellisestä päivityksestä. Kovasti ollut kiireitä ja lähestyvä muuttokin alkaa pikkuhiljaa stressata. Vastapainoksi vietimme viikonloppua ystävien kanssa vanhempieni mökillä. Olipa ihanaa saunoa, uida, nukkua ja syödä hyvin! Poromieskin lensi etelään viettämään viikonloppua. Kelit sattuivat kohdilleen, aurinko paistoi ja suosi marjastusretkeä. Saaliina oli kaksi sankollista mustikoita. Marjojen kerääminen oli taas nopeampaa kuin niiden puhdistaminen. Myös vattuja saatiin sen verran kasaan, että saatiin tehtyä niistä herkullinen jälkiruokakakku. Siitä seuraavassa blogipäivityksessä sitten enemmän. Illat ovat alkaneet pimentyä ja oli ihana istuskella saunan jälkeen terassilla ja ihailla tähtitaivasta. Sallassa ilmiötä saadaan sitten odotella kuulemma elokuuhun.




Perjantaina valmistimme poron sisäfileetä ja -paistia. Lisukkeena oli vuohenjuusto-mansikkasalaattia. Sisäpaisti leikattiin pihveiksi, sisäfileelle ei luonnollisesti tarvinnut tehdä mitään. Lihat suolattiin kevyesti ja paistettiin nopeasti grillissä mediumiksi. Lihaa oli kuudelle hengelle noin kilon verran. Nosta lihat lämpiämään pöydälle muutama tunti ennen grillaamista.

Vasemmalla sisäpaisti pihveiksi leikattuna ja oikealla sisäfileet


Tässä vuohenjuusto-mansikkasalaatin ainekset:

1 kerä jäävuorisalaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
4-5 kpl kevätsipulin varsia
n. 150 g vuohenjuustoa
n. 2 dl mansikoita
kastikkeeksi Rajamäen vaaleaa balsamico-kastiketta



Mukana menossa oli kolme koiraa, joista tässä oma koirani, pian 2 vuotta täyttävä walesinspringerspanieli, joka kovasti toiveikkaana kyttäsi, tippuisiko grillistä sopivasti jonkinlainen lihapala vahingossa.


Sunnuntain festarimasennusta lievensi vierailu Petsamossa, jossa saimme nauttia mm. taivaallista suppilovahverokeittoa (kyllä, söin sieniä ja oli erittäin hyvää!) ja kantarellirisottoa. Lisäksi etelän vetelä oppi pelaamaan tuppea. Peli toivottavasti jatkuu sitten syksyllä. 

Muutto Sallaan alkaa pikkuhiljaa lähestyä. Pitäisi alkaa pakata tavaroita muuttolaatikoihin ja jättää hyvästejä Tampereelle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti