Tässä kakun ohje:
Pohja:
400 g Digestive - keksejä
150 g voita
Täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljamaitorahkaa
1 prk ranskankermaa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
Mansikkasose:
2 dl mansikkasosetta (esim. pakastimesta)
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Päälle:
tuoreita mansikoita
Valmista ensin pohja: sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (käytin pohjalle leivinpaperia). Laita pohja kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteet.
Valmista mansikkasose. Soseuta mansikat. Lisää sekaan sokerit ja perunajauhot.
Valmista täyte. Vatkaa sekaisin tuorejuustot, maitorahkat ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokerit ja munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Kaada puolet täytteestä vuoan pohjalle. Laita lusikalla sinne tänne mansikkasosetta läjittäin. Sekoita hieman veitsellä niin syntyy kaunis marmoripinta. Kaada päälle loput täytteestä ja loput mansikkasoseesta samalla tavalla kuin ensimmäiseen kerrokseen. Tee taas marmorointi veitsellä. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1,5 tuntia. Voit peittää kakun puolessa välissä paistoa foliolla niin kakku ei pala. Anna jäähtyä kunnolla, mieluiten yön yli. Koristele kakku mansikkaviipaleilla. Avot!
Loppuillasta sitten saunottiin ja uitiin, Keselmäjärven vesi oli kuin linnunmaitoa. Hullaannuin valkoisista kukista, joiden nimeä jouduin kyselemään Kirsiltä. Kyseessä siis tupasvilla.
Oi, nam! Tuota mansikkakakkua on pakko kokeilla. Ihanaa, kerrankin ohje, johon ei tarvi tunkea liivatetta! :)
VastaaPoistaKiva blogi muutenkin, varmaan tulee luettua. :)