Mustikkapiirakka:
Pohja:
125 g voita (huoneenlämpöistä)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl kaurahiutaleita
Täyte:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Tee ensin pohja: vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sekaan muna. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Levitä voideltuun piirakkavuokaan (28 cm halkaisijaltaan). Laita pohjan päälle mustikat. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 35 minuuttia.
Toisen piirakan tein irtopohjavuokaan, tuli vähän leveämmät reunat |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti