Tiina kävi maanantaina moikkaamassa, oli kiva nähdä pitkästä aikaa! Sen kunniaksi tein omenakakun. Vanhempieni luona Etelä-Suomessa oli jo sen verran kypsiä omenoita, että riitti tähän kakkuun. Olen kehitellyt tämän reseptin opiskeluaikoina. Kylkiäisenä kannattaa tarjota vaniljajäätelöä tai -kastiketta!
Omenakakku
3 munaa
2,5 dl sokeria
100 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1,5 dl kermaa / kevytmaitoa
5-6 omenaa
pinnalle sokeria ja kanelia
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja sulatettu voi. Kuori ja lohko 4 omenaa, lisää taikinaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Laita taikina vuokaan. Viipaloi loput omenat, koristele pinta viipaleilla. Sirottele päälle vielä sokeria ja kanelia. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti